Hyppää sisältöön
fi
en

1.7.2021

Uusi 2XCollaborative tuo tasa-arvoa edistävät sijoittajat yhteen

Tasa-arvoa edistävä sijoittaminen on nousussa: Tänään julkaistiin uusi 2XCollaborative-yhteisö YK:n Generation Equality Forumissa Ranskassa. Uuden yhteisön tavoite on tuoda tasa-arvoa edistävän sijoittamisen periaatteet myös kaupallisten sijoittajien käyttöön. Investment Leadership Network, jonka jäseninä ovat muun muassa Citibank, Allianz, calPERS ja Generali, ilmaisi tukensa uudelle 2XCollaborativelle.

Yhteisön taustavoimana toimiva 2X Challenge -aloite on vuosien 2018 ja 2020 välillä saanut liikkeelle 7 miljardia Yhdysvaltain dollaria tasa-arvoa edistäviin sijoituksiin ja tavoittelee seuraavien kahden vuoden aikana yhteensä 15 miljardin sijoituspottia.

“Erityisesti koronapandemian jälkeen on tärkeää, että rahoitusta on tarjolla myös naisille, joiden talouteen pandemia on vaikuttanut miehiä enemmän”, toteaa Finnfundin kehitysvaikutustiimin päällikkö Kaisa Alavuotunki. ”Naisten aseman edistämiseen tähtäävä sijoittaminen kasvaa vauhdilla, ja etunenässä sijoittajina ovat paitsi kehitysrahoittajat, myös eläkerahastot, family office -sijoitusyhtiöt ja yksityissijoittajat”, Alavuotunki kertoo.

Sijoittajia kiinnostaa tuottojen ohella tasa-arvosijoitusten vaikuttavuus. Uusi 2XCollaborative haluaa lisätä naisten taloudelliseen voimaannuttamiseen tähtäävän pääoman määrää ja vaikuttavuutta. Yhteistyötahojen lisääntyessä yhteisö toimii vertaisoppimisen verkostona ja yhteisten käytäntöjen mahdollistajana. 2XCollaborative toivoo myös saavansa liikkeelle entistä enemmän yksityistä pääomaa naisten asemaa edistäviin investointeihin.

Finnfund on ollut 2X Challenge -aloitteessa mukana vuodesta 2019. ”Uusi 2XCollaborative tuo tasa-arvokysymykset myös muiden kuin kehitysrahoittajien agendalle”, toteaa Finnfundin kehitysvaikutustiimin päällikkö Kaisa Alavuotunki. ”2X Challenge on ollut hyvä osoitus siitä, miten yhdessä muokattu kriteeristö auttaa arvioimaan ja mittaamaan sijoitusten vaikuttavuutta. Mitä useampi toimija on mukana edistämässä naisten asemaa yrittäjinä, johtajina, työntekijöinä, asiakkaina ja kuluttajina, sitä nopeammin sukupuolten välistä kuilua kurotaan umpeen.”

Lisätietoja:
Kaisa Alavuotunki
kehitysvaikutustiimin päällikkö
kaisa.alavuotunki (a) finnfund.fi, p. 041 522 3693

Katso video tasa-arvoa edistävästä sijoittamisesta

Lue myös
Rasti ruutuun vai tavoitteet paperille? Tasa-arvosijoittaminen on dialogia
Ulkoministeriö: Finnfundin sijoitukset edistävät naisten asemaa kehitysmaissa
Finnfundin investoinnit tasa-arvoon 2019-2021

 

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: