Hyppää sisältöön
fi
en

26.6.2018

Finnfund investoi Zain Iraqiin 19 miljoonalla dollarilla Irakin verkkoyhteyksien jälleenrakentamiseksi

Finnfund on tänään ilmoittanut 19 miljoonan Yhdysvaltain dollarin lainasta Irakin johtavalle mobiilioperaattorille Atheer Telecom Iraqille, joka tunnetaan tuotenimellään Zain Iraq.

Kuwaitilaistaustaiseen Zain Groupiin kuuluva Zain Iraq on toiminut Irakissa vuodesta 2004. Rahoituksen avulla yritys suunnittelee uudistavansa esimerkiksi Pohjois-Irakissa sijaitsevia verkkoyhteyksiään sekä parantavansa nykyisen 3G-verkon kapasiteettia ja laatua muualla maassa.

Kyseessä on Finnfundin ensimmäinen sijoitus Irakiin. Investointi on osa Finnfundin strategiaa vahvistaa tukeaan hauraille ja konflikteista toipuville maille. Laina on osa Maailmanpankkiryhmän osana toimivan IFC:n kokoamaa rahoitusta.

“Suomi on sitoutunut tukemaan Irakia. Irakin vakaus on erittäin tärkeää koko alueelle sekä meille kaikille. Pitkäaikainen jälleenrakennus on yhtä tärkeää kuin lyhytaikainen tuki kuten humanitaarinen apu ja vakautumista tukevat toimet. Finnfundin sijoitus mobiiliverkon jälleenrakennukseen on hyvä esimerkki Irakin jälleenrakennuksesta”, sanoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

“Irakin jälleenrakennus vaatii yksityisiä investointeja perusinfrastruktuuriin ja palveluihin jopa 100 miljardin Yhdysvaltain dollarin edestä. Finnfund on ylpeä voidessaan tukea irakilaisten yhteyksien paranemista mobiiliverkon avulla. Tutkimukset osoittavat, että pääsy mobiilipalvelujen piiriin edistää talouskasvua ja vähentää epätasa-arvoa”, sanoo Finnfundin toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi.

”Tämä IFC:n ja kumppaneiden rahoitus auttaa meitä vahvistamaan toimintaamme, uudistamaan infrastruktuuria ja tarjoamaan laadukkaampia palveluja asiakkaillemme”, sanoo Zain Iraqin toimitusjohtaja Ali Al-Zahid. ”Se parantaa myös pääsyä korkealaatuisemman laajakaistayhteyden piiriin, millä on tärkeä merkitys ylipäätänsä taloudelliselle toiminnalle, niin kuluttajille kuin yrityksillekin.”

Luotettavan ja hyvin toimivan mobiiliverkon paraneminen voi vaikuttaa merkittävästi kehitykseen erityisesti konfliktista toipuvilla ja haurailla alueilla lisäämällä taloudellista toimintaa sekä vähentämällä eriarvoisuutta. Lisäksi mobiiliverkko edistää mobiilipalvelujen kuten rahansiirtojen ja sähköisten pankkipalvelujen käyttöä. Tällä hetkellä vain noin 25 prosentilla irakilaisista on käytössään 3G-verkko, ja 11 prosentilla aikuisista on pääsy pankkipalvelujen piiriin.

Zain Iraq on yksi maan johtavista operaattoreista ja sillä on yli 14,6 miljoonaa asiakasta. Yritys työllistää tällä hetkellä Irakissa yli 2000 ihmistä, joista 27 prosenttia on naisia.

Lisätietoa

Jaakko Kangasniemi, toimitusjohtaja, jaakko.kangasniemi@finnfund.fi, p. 040 577 7676
Kirsi Pere, viestintäpäällikkö, kirsi.pere(a)finnfund.fi, p. 040 620 9767
Jussi Ahonen, rahoituspäällikkö, jussi.ahonen(a)finnfund.fi, p. 050 566 465

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: