Hyppää sisältöön
fi
en

24.11.2020

Mikrorahoituslaitos Myanmarissa tavoittaa yhä useampia pienyrittäjiä Finnfundin sijoituksen avulla

Finnfund myöntää 5,5 miljoonan Yhdysvaltain dollarin seniorilainan Myanmarissa toimivalle Early Dawn Microfinance Co., Ltd. -yhtiölle (DAWN), joka on Myanmarin kolmanneksi suurin mikrorahoittaja. Investointi tukee DAWNin laajentumista etenkin kaupunkien ulkopuolisilla alueilla, joissa rahoituspalveluita on huonosti saatavilla. DAWN oli alun perin Pelastakaa Lapset -järjestön Myanmarin mikrorahoitusohjelma, joka sai alkunsa vuonna 2002. Yhtiö on siitä lähtien työskennellyt parantaakseen taloudellista osallisuutta tarjoamalla ryhmälainoja pienituloisille naisille ja viime aikoina myös yksilölainoja pienyrittäjille.

Tämä on Finnfundin kolmas sijoitus Myanmarin mikrorahoitussektorille. Maa on yksi Kaakkois-Aasian köyhimmistä ja yli 70 % väestöstä ei ole pankkipalveluiden piirissä. Nopeasti kasvava mikrorahoitusmarkkina on Finnfundin kaltaiselle vaikuttavuussijoittajalle kiinnostava mahdollisuus.

“Finnfundin sijoitus tukee visiotamme: Haluamme olla Myanmarin paras mikrorahoituslaitos ja parantaa perheiden elämää palveluidemme avulla”, sanoo DAWNin toimitusjohtaja Ravi Tissera. ”Kattavan palvelupisteverkostomme avulla pystymme tavoittamaan myös haavoittuvimmassa asemassa olevat ryhmät maaseudulla.”

“Sijoitusprosessin aikana vaikutuimme DAWNin sitoutumisesta vastuulliseen ja kestävään liiketoimintaan. Pandemian alkaessa yhtiö teki nopeita toimenpiteitä, perusti koronatiimin ja teki suunnitelmia liiketoiminnan jatkuvuuden takaamiseksi”, kertoo Finnfundin rahoituspäällikkö Ulla-Maija Rantapuska. ”Yhtiö on onnistunut sekä minimoimaan koronan vaikutuksen omaan liiketoimintaansa että rajoittamaan sen vaikutusta asiakkaidensa yrityksiin.”

DAWN on muun muassa luonut uuden tuotteen nimeltä ”Emergency Top-Up Loan”, jolla tuetaan koronaviruksen vaikutuksesta kärsineiden asiakkaiden liiketoimintaa. Lainojen takaisinmaksujen aikatauluja on muokattu ja neuvoja tarjoavia asiakaspalvelupisteitä lisätty.

2X Challenge logo“Finnfund on sitoutunut sijoittamaan yrityksiin, jotka edistävät sukupuolten välistä tasa-arvoa”, kertoo Rantapuska. DAWN on tehnyt merkittävää työtä tasa-arvon eteen: Lähes kaikki asiakkaat ovat naisia ja 70 % henkilöstöstä on naisia. DAWN tarjoaa selkeän urapolun lainavirkailijoista kouluttajiin ja keskijohdosta ylimpään johtoon. 66 % ylimmästä johdosta ja 60 % yhtiön hallituksen jäsenistä on naisia. “Tällaiset luvut ovat ainutlaatuisia jopa Myanmarin mikrorahoituskentällä. “

Johtava talousalan julkaisu valitsi DAWNin tänä vuonna Myanmarin parhaaksi mikrorahoitusyhtiöksi. Tunnustuksen perusteena oli yhtiön jatkuva kehitys kohti digitaalisuutta ja työ, jota yhtiö on tehnyt voidakseen tarjota laadukkaita rahoituspalveluita pienituloisille naisyrittäjille ja pienten yritysten omistajille eri puolilla Myanmaria.

Lisätietoja:
Rahoituspäällikkö Ulla-Maija Rantapuska, p. +041 536 5631, ulla-maija.rantapuska (a) finnfund.fi

 

Miksi Finnfund investoi rahoituslaitoksiin?
Finnfundin sijoitukset edistävät naisten asemaa kehitysmaissa

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: