Hyppää sisältöön
fi
en

21.6.2017

Finnfund laskee liikkeelle 100 miljoonan euron 5-vuotisen joukkovelkakirjalainan

Teollisen yhteistyön rahasto Oy (Finnfund) on laskenut liikkeelle 100 miljoonan euron vakuudettoman joukkovelkakirjalainan, jonka maturiteetti on viisi vuotta.

Joukkovelkakirjalaina ylimerkittiin, ja se allokoitiin keskieurooppalaisille, suomalaisille ja muista Pohjoismaista tuleville sijoittajille. Edellinen, 50 miljoonan euron joukkovelkakirjalainan liikkeellelasku tehtiin vuonna 2013. Joukkovelkakirja mahdollistaa Finnfundin rahoituspohjan laajentamisen ja uusien investointien tekemisen kehitysmaihin.

”Tämä ylimerkitty joukkovelkakirjalaina kertoo luottamuksesta Finnfundin tekemiin vaikuttavuusinvestointeihin ja toimintaan. Olemme tehneet alkuvuoden aikana sijoituspäätöksiä 14 projektiin yhteensä 115 miljoonan euron verran, ja työn alla on paljon hyviä hankkeita”, sanoo toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi.

Finnfund on suomalainen kehitysrahoitusyhtiö, joka tarjoaa pitkäaikaista riskirahoitusta yksityisiin hankkeisiin kehitysmaissa. Investointikriteereitä ovat hankkeiden riskisyyttä heijastava tuotto, myönteiset kehitysvaikutukset sekä vastuullisuus. Sijoituksia ja maksamattomia sijoituspäätöksiä on tällä hetkellä yli 600 miljoonaa euroa, ja puolet niistä on Afrikassa.

Joukkovelkakirjalainan pääjärjestäjänä oli Nordea Bank AB (publ).

Lisätietoja:
Markus Pietikäinen, investointijohtaja, p. 040 525 3024, markus.pietikainen(a)finnfund.fi
Jaakko Kangasniemi, toimitusjohtaja p. 040 577 7676, jaakko.kangasniemi(a)finnfund.fi

Finnfund (Teollisen yhteistyön rahasto Oy) on suomalainen kehitysrahoittaja, joka edistää kestävää kehitystä tarjoamalla pitkäaikaista riskirahoitusta yksityisiin hankkeisiin kehitysmaissa. Hankkeilta edellytetään kannattavuutta, vastuullisuutta ja myönteisiä kehitysvaikutuksia. Vuodesta 1980 lähtien Finnfund on investoinut lähes 370 hankkeeseen noin 70 eri maassa. Tällä hetkellä sijoitukset ja maksamattomat sijoituspäätökset ovat yhteensä noin 613 miljoonaa euroa 167 hankkeessa 34 maassa.

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: