Hyppää sisältöön
fi
en

1.11.2018

Finnfundin ihmisoikeuslinjaus valmisteilla – kommentoi luonnosta

Finnfund on valmistelemassa uutta ihmisoikeuslinjausta ja haluaa antaa kaikille halukkaille mahdollisuuden kommentoida sen ensimmäistä luonnosta. Kommentteja voi lähettää 14.11. saakka.

Finnfundin missio on luoda parempaa maailmaa rahoittamalla vastuullisia ja kannattavia yrityksiä kehitysmaissa. Finnfund pitää ihmisoikeuksia suuressa arvossa sekä kunnioittaa ja edistää toiminnassaan kansainvälisesti tunnustettuja ihmisoikeuksia. Ihmisoikeuslinjaus tulee olemaan keskeinen osa Finnfundin ympäristö- ja yhteiskuntavastuupolitiikkaa.

Finnfundin investointikohteet usein vaikeissa ympäristöissä, joissa mahdollisuudet merkittävien kehitysvaikutusten aikaansaamiseen ovat suuret, mutta joissa myös ihmisoikeuksiin liittyvät riskit voivat olla merkittäviä. Finnfund pyrkii aktiivisesti tunnistamaan, vähentämään ja hallitsemaan toimintaansa liittyviä mahdollisia ja toteutuneita haitallisia ihmisoikeusvaikutuksia noudattamalla YK:n yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskevia periaatteita (UN Guiding Principles on Business and Human Rights, UNGP).

Vastuullisesti toimivat yritykset voivat työnantajina, yrityskansalaisina ja lähiyhteisöjensä kumppaneina vaikuttaa omalla toiminnallaan myönteisesti ihmisoikeuksiin esimerkiksi edistämällä hyviä työoloja, sukupuolten välistä tasa-arvoa ja järjestäytymisvapautta. Kehitysrahoittajana Finnfund on sitoutunut kannustamaan ja edistämään tällaisten myönteisten vaikutusten aikaansaamista.

Keskustelut kansalaisjärjestöjen, yritysten ja muiden asiantuntijoiden kanssa ovat olleet keskeisessä roolissa linjauksen valmistelussa. Erilaisten pienempien tapaamisten ja tilaisuuksien lisäksi Finnfund järjesti 7. maaliskuuta keskustelutilaisuuden, jonka teemana oli UNGP ja ihmisoikeudet kehitysrahoituksessa. Puhujina olivat ruotsalaisen ENACTin perustaja ja toimitusjohtaja Mattias Iweborg, KIOSin toiminnanjohtaja Terhi Aaltonen, Nesteen vastuullisuusasiantuntija Yan Peng Ng sekä Finnfundin ympäristö- ja yhteiskuntavastuuasiantuntija Sylvie Fraboulet-Jussila. Mukana keskustelemassa oli muun muassa kansalaisjärjestöjen, yritysten, viranomaisten sekä tutkimuslaitosten edustajia.

Finnfund työstää ihmisoikeuslinjausta saamansa palautteen pohjalta ja järjestää sidosryhmille mahdollisuuden keskustella sen sisällöistä ja palautteesta.

Finnfundin ihmisoikeuslinjaus_Ensimmäinen luonnos kommentoitavaksi 31.10.2018

Kommentoi linjausta ja anna palautetta täällä

Huomioithan, että linjauksen alkuperäinen kieli on ollut englanti. Siksi otamme myös mielellään vastaan palautetta suomenkielisen käännöksen terminologiasta yms.

Lisätietoa:

Ympäristö- ja yhtehttps://www.finnfund.fi/finnfund/strategia/iskuntavastuuasiantuntija Sylvie Fraboulet-Jussila, p. 040 587 6467, sylvie.fraboulet-jussila(a)finnfund.fi
Ympäristö- ja yhteiskuntavastuuasiantuntija Karoliina Lindroos, p. 040 577 2203, karoliina.lindroos(a)finnfund.fi

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: