Hyppää sisältöön
fi
en

28.9.2017

Miksi kestävä metsätalous on hyvää liiketoimintaa? FSC® Afrikan Chris Burchmore kertoo

”Kestävä metsätalous on hyvää liiketoimintaa. Se näkyy esimerkiksi parempana toiminnan suunnitteluna, talouden johtamisena, yhteistyönä paikallisten ihmisten kanssa – ja lopulta myös parempina tuotteina”, sanoo Chris Burchmore, FSC:n Afrikan-johtaja.

Metsäkato ja metsien heikkeneminen ovat maailmanlaajuinen haaste. YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAOn mukaan esimerkiksi Afrikassa metsää katoaa joka vuosi yli 2 miljoonaa hehtaaria. Kestävä metsätalous on yksi keino taistella tätä vastaan.

Finnfund järjesti elokuussa henkilöstölleen koulutusta yhteistyössä kansainvälisen, vastuullista metsävarojen käyttöä edistävän ja siihen ratkaisuja tarjoavan FSC:n kanssa. Kestävä metsätalous on yksi Finnfundin painopistealueista.

Kouluttajana toimivat kokenut metsäalan laatujärjestelmien asiantuntija Michal Brink Etelä-Afrikasta ja FSC Afrikan aluejohtaja Chris Burchmore. Koulutus järjestettiin yhteistyössä FSC Suomen kanssa.

Finnfund haastatteli Chris Burchmorea tapaamisen yhteydessä.

Mikä FSC?

FSC® eli Forest Stewardship Council® on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon järjestö, joka pyrkii asettamaan standardit sekä ympäristön että ihmisten kannalta vastuullisesti kasvatetulle metsälle. Se pyrkii pitämään huolta maailman metsistä tuleville sukupolville – englanninkielisen tunnuslauseensa sanoin: Forests For All Forever.

FSC-sertifiointi varmistaa, että tuotteet ovat peräisin hyvin hoidetuista metsistä, joista saadaan ympäristöllistä, sosiaalista ja taloudellista hyötyä. Metsien omistajat ja hoitajat haluavat osoittaa FSC-sertifioinnilla, että he hoitavat metsiään vastuullisesti. FSC voi tuoda mukanaan hyötyjä, kuten mahdollistaa tuotteille pääsyn uusille markkinoille.

Sertifiointi otettiin käyttöön vuonna 1994, jonka jälkeen se on kasvanut tasaisesti. Se on tällä hetkellä käytössä 81 maassa, ja sen piirissä on maailmanlaajuisesti yli 199 miljoonaa hehtaaria metsää. Nykyisin noin 15 prosenttia puutavara-, sellu- ja paperiteollisuudelle toimitetusta raakapuusta on FSC-sertifioitua.

Finnfund edellyttää, että sen asiakkaat pyrkivät noudattamaan kansainvälisiä hyvien käytäntöjen standardeja, kuten FSC:tä. Siksi Finnfund kannustaa metsänhoidon parissa toimivia asiakkaitaan hankkimaan sertifioinnin ja tarjoaa siihen tukea.

Lisätietoa:

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: