Hyppää sisältöön
fi
en

18.9.2017

Millainen Finnfund vuonna 2025? Osallistu avoimeen kyselyyn ja Finnfundin uuden strategian rakentamiseen

Syksyn 2017 aikana Finnfund määrittelee uuden, keskipitkän aikavälin strategiansa. Osana strategian valmistelua pyydämme avoimessa kyselyssä sidosryhmiemme näkemyksiä tulevasta toiminnastamme.

Vastuullisten, kannattavasti toimivien yritysten merkitys kestävälle kehitykselle tunnustetaan kansainvälisessä kehityspolitiikassa yleisesti. YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ei saavuteta vuoteen 2030 mennessä ilman yritysten resursseja ja osaamista.

Finnfund on suomalainen kehitysrahoittaja, joka edistää kestävää kehitystä tarjoamalla pitkäaikaista riskirahoitusta yksityisiin hankkeisiin kehitysmaissa. Hankkeilta edellytetään kannattavuutta, vastuullisuutta ja myönteisiä kehitysvaikutuksia kohdemaassa. Finnfund rahoittaa yritysten hankkeita kehitysmaissa ja Venäjällä. Kehitysmaiksi lasketaan OECD:n (Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö) kehitysapukomitea DAC:n määrittelemät kehitysmaat. Finnfund tarjoaa asiakasyrityksille oman pääoman ehtoista riskirahoitusta, pitkäaikaisia investointilainoja sekä kehitysmaainvestointeihin liittyvää osaamista.

Syksyn 2017 aikana Finnfund määrittelee uuden, keskipitkän aikavälin strategiansa. Strategiassa pyrimme asettamaan tavoitteet sille, millainen organisaatio haluamme jatkossa olla ja miten toimia. Strategia tulee kattamaan vuodet 2018-2025, kuitenkin niin, että sen toteutumista ja relevanssia tarkastellaan säännöllisesti strategiakauden aikana.

Osana strategian valmistelua pyydämme tässä avoimessa kyselyssä sidosryhmiemme näkemyksiä tulevasta toiminnastamme. Mihin ja miten meidän pitäisi jatkossa keskittyä?

Näin vastaat

Kysely on avoin, eli siihen voi vastata kuka tahansa. Pyydämme sinua kuitenkin kertomaan nimesi sille varatulle paikalle. Mikäli työskentelet jossain kehitysrahoituksen sidosryhmäksi laskettavassa organisaatiossa/yrityksessä/järjestössä tai puhut sellaisen nimissä, pyydämme että kerrot myös tämän organisaation nimen.

Emme julkista yksittäisiä vastauksia. Määräajan sulkeutumisen jälkeen julkaisemme kuitenkin kotisivuillamme yhteenvedon kyselyn osallistujista sekä esitetyistä näkemyksistä. Nimeäsi ja/tai organisaatiosi nimeä ei julkisteta tässäkään vaiheessa, jos näin toivot.

Käytännön syistä, eli lähinnä vastausten käsittelyä helpottaaksemme toivomme tiiviitä ja lyhyitä vastauksia, max. 1 000 merkkiä/kysymys. Vastausaikaa sinulla on 29.9. asti.

Strategiatyömme kannalta keskeisiä kysymyksiä, joihin toivomme näkemystäsi on neljä.

Kommenttien antamiseen käytettävä lomake

Kiitos jo etukäteen kiinnostuksestasi ja osallistumisestasi!

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: