Hyppää sisältöön
fi
en

25.11.2019

Finnfundin sijoitus turvaa itäisen ja eteläisen Afrikan terveydenhuollon kehitystä

Finnfund tekee 9,4 miljoonan Yhdysvaltain dollarin sijoituksen Hospital Holdings Investment (HHI) -yhtiöön, joka kehittää sairaala- ja perusterveydenhuollon palveluita Itä- ja Etelä-Afrikassa. Kenian ja Ugandan julkinen terveydenhuolto kärsii henkilöstö- ja resurssipulasta ja on pahasti ruuhkautunutta, minkä vuoksi terveydenhuoltosektori tarvitsee yksityisen ja järjestöjen ylläpitämän terveydenhuollon panosta.

HHI:lla on tällä hetkellä yksi sairaala ja 35 klinikkaa. Yhtiön tavoitteena on laajentaa palveluita viiteen sairaalaan ja 52 klinikkaan itäisessä ja eteläisessä Afrikassa seuraavien viiden vuoden aikana. Suunnitelmana on sekä rakentaa uusia että hankkia olemassa olevia terveydenhuollon yksiköitä, jotka yhdessä voivat palvella jopa 1,8 miljoonaa asiakasta.

”Haemme investoinnillamme terveydenhuoltosektorin laadun aktiivista kehittämistä, luotettavien terveyspalveluiden saatavuuden lisäämistä sekä mielekkään paikallisen työympäristön tarjoamista paikallisille terveydenhuollon ammattialaisille ulkomaille muuton sijaan”, kertoo Finnfundin rahoituspäällikkö Markus Pentikäinen. ”Seuraamme hankkeen edetessä muun muassa henkilökunnan koulutuksen tasoa, ympäristö- ja sosiaalisten asioiden hallintajärjestelmien kehitystä sekä bioturvallisuuden varmistamista.”

Hankkeessa ovat Finnfundin lisäksi mukana IFC, Swedfund, Proparco ja IFU (Danish Investment Fund for Developing countries). Lue lisää IFC:n lehdistötiedotteesta.

Lisätietoja: rahoituspäällikkö Markus Pentikäinen, markus.pentikainen (a) finnfund.fi, p. 050 339 7726

SDG3

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: