Hyppää sisältöön
fi
en

Yhteistyö suomalaisten yritysten kanssa

Finnfund tarjoaa sijoitusmuotoista rahoitusta kehitysmaissa toimiviin yrityksiin tai hankkeisiin. Sijoituksemme kohdistuvat useimmiten sektoreille, joihin Suomesta löytyy huomattavaa osaamista. Luommekin sijoituksillamme pohjaa sekä vakiintuneiden että uudempien suomalaisyritysten ratkaisujen käyttöönotolle kohdemaissamme. Olemme aina kiinnostuneita suomalaisyritysten hankkeista, jotka täyttävät sijoituskriteerimme.

Finnfundin tarjoamat mahdollisuudet suomalaisille yrityksille

Sijoitukset kehitysmaassa toimivaan, suomalaisomisteiseen yritykseen

Sijoituksemme kohdistuvat kehitysmaissa toimiviin yhtiöihin, joiden omistajina voi olla suomalaisia yhtiöitä tai henkilöitä. Olemme esimerkiksi perustaneet yhdessä salolaisen Solar Finlandin kanssa yhteisyrityksen, joka valmistaa kestäviä ja korkealaatuisia aurinkopaneeleita Thaimaassa Solar Finlandin Salossa toimivan tehtaan mallin mukaan. Mikäli yrityksenne suunnittelee investointikriteerimme täyttävää sijoitusta uuden yrityksen perustamiseen tai nykyisen yrityksen toimintojen kasvattamiseen, ota yhteyttä.

Sijoitukset yrityksiin, jotka ostavat palveluita tai tuotteita suomalaisyhtiöiltä

Suomalaiset yritykset voivat osallistua Finnfundin sijoituksiin palveluiden tai tuotteiden toimittajina. Sijoitimme esimerkiksi Saharan eteläpuolisessa Afrikassa toimivaan Maarifa Education Groupiin, jonka teknologiakumppanina toimii suomalainen digitaalinen koulutusyhtiö Claned. Clanedin innovatiivinen koulutusalusta auttaa tarjoamaan laadukasta koulutusta tuhansille afrikkalaisopiskelijoille. Etelä-Afrikassa yksi sijoituskohteistamme on Fibertime Group, joka tarjoaa nopean, rajoittamattoman ja aikaan perustuvan kuituyhteyden townshipien asukkaille samalla kun heille avautuu mahdollisuus edullisiin mikromaksuihin internetissä. Tämän mahdollistaa Nokian teknologia: Nokia toimittaa aktiiviset komponentit, muun muassa modeemit, joilla luodaan WiFi-verkko koko townshipin alueelle.

Jos yrityksenne olemassa oleva tai tuleva asiakas valmistelee investointikriteerimme täyttävää hanketta, jonka osana hankittaisiin yrityksenne tuotteita tai palveluita, ota yhteyttä.

Yhdistämme suomalaisyrityksiä sijoituskohteisiimme

Kehitysmaissa toimivilla hankeyhtiöillämme on toisinaan teknologia- tai palvelutarpeita, joihin suomalaisyrityksillä on oivallisia ratkaisuja. Toimimmekin usein sillanrakentajina suomalaisten ja kehitysmaissa toimivien yritysten välillä. Mikäli olemme yhteydessä yritykseesi yhteistyömahdollisuuksista sijoitusyhtiömme kanssa, voit aina soittaa meille ja kysyä lisätietoja. Voit myös lähettää meille lyhyen yritysesittelysi sähköpostitse, mikäli yritykselläsi on kapasiteettia ja kokemusta palveluiden tai tuotteiden myynnistä esimerkiksi digiyhtiöille, agriyhtiöille tai rahoituslaitoksille kehittyvissä maissa.

Sijoitukset Ukrainaan

Muiden Team Finland -toimijoiden tavoin pyrimme osallistumaan Ukrainan kestävään jälleenrakennukseen. Etsimme aktiivisesti Ukrainasta sijoitusmahdollisuuksia, joissa suomalaisyritykset ovat mukana joko kanssasijoittajina, sijoituskohteina (suomalaisomisteinen yritys Ukrainassa), tai palveluiden tai teknologian toimittajina. Voimme harkita sijoituksia myös Moldovaan, mikäli hankkeiden vaikutukset keskittyvät Ukrainaan.

Global Gateway

Osallistumme myös EU:n Global Gateway -yhteistyöhön, jonka avulla eurooppalaisten yritysten ratkaisuja jalkautetaan suuriin hankkeisiin Afrikassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Aasiassa. Voimme hyödyntää EU-takuita esimerkiksi Afrikan digisektoriin kohdistuvissa sijoituksissamme. Takuut tukevat digitaalisen sektorin investointiemme kasvua, jonka myötä luomme myös entistä enemmän mahdollisuuksia suomalaisyrityksille.

 

Henkilö Salo Techin tehtaalla pyyhkii aurinkopaaneelin pintaa

Finnfund ja salolainen Solar Finland perustivat yhteisyrityksen, joka valmistaa kestäviä ja korkealaatuisia aurinkopaneeleita Thaimaassa Solar Finlandin Salossa toimivan tehtaan mallin mukaan.

Maarifa Claned

Saharan eteläpuolisessa Afrikassa toimiva Maarifa Education Groupin teknologiakumppanina toimii suomalainen digitaalinen koulutusyhtiö Claned.

Etelä-Afrikassa yksi sijoituskohteistamme on Fibertime Group, joka tarjoaa nopean, rajoittamattoman ja aikaan perustuvan kuituyhteyden townshipien asukkaille samalla kun heille avautuu mahdollisuus edullisiin mikromaksuihin internetissä.

Ota yhteyttä!

Patrik Bredbacka, Team Finland Adviser
patrik.bredbacka@finnfund.fi
p. 040 545 8447

Olemme aina kiinnostuneita kuulemaan sijoituskriteeriemme mukaisista suomalaisyrityksistä ja -hankkeista.

Toivomme, että voit lähettää yhteydenottosi kanssa myös hankesuunnitelman (ks. ohjeellinen lista täältä), ja tiedon hankkeen mahdollisista muista rahoittajista.

 

Miten voimme sijoittaa suomalaisyritysten toimintaan?

  • (Osin tai kokonaan) suomalaisomisteiset, kehitysmaissa toimivat yritykset/hankkeet
  • Suomalaisyritysten kumppaneina tai asiakkaina toimivat, kehitysmaissa toimivat yritykset

Millaisiin kohteisiin emme voi sijoittaa?

  • Investointikriteereihimme sopimattomat hankkeet tai yritykset
  • Sijoitukset suoraan suomalaisiin yhtiöihin tai suomalaisen osapuolen suora vientirahoitus

Rahallista tukea hankevalmisteluun ja investointivalmiuden kehittämiseen Finnpartnership-ohjelmasta

Finnfundin hallinnoiman, Ulkoministeriön rahoittaman Finnpartnership-ohjelman avulla suomalaisyritysten on mahdollista käynnistää tai kehittää liiketoimintaansa kehittyvillä markkinoilla. Finnpartnershipin tukirahalla suomalaisyritykset voivat esimerkiksi kartoittaa kehitysmaiden markkinoita, tehdä hanke- ja liiketoimintasuunnitelmia tai pilotoida ratkaisujaan. Jo kehitysmaissa toimivat suomalaisomisteiset yritykset taas voivat käyttää Finnpartnershipin tukirahaa esimerkiksi investointitarpeiden kartoittamiseen ja rahoituslähteiden etsintään. Parhaan katsauksen Finnpartnershipiin saat osallistumalla kuukausittaisiin hakemustyöpajoihin, tai ottamalla yhteyttä tiimin jäseniin.