Hyppää sisältöön
fi
en

Finnfundin tarjoamat rahoitusmahdollisuudet suomalaisille yrityksille

Finnfund tarjoaa sijoitusmuotoista rahoitusta kehitysmaissa toimiviin yrityksiin tai hankkeisiin. Sijoituksemme ei voi kohdistua Suomessa toimivaan yritykseen, mutta olemme kiinnostuneita suomalaisyritysten hankkeista, jotka täyttävät sijoituskriteerimme.

Miten voimme sijoittaa suomalaisyritysten toimintaan kehittyvillä markkinoilla?

Finnfundin sijoitus voi kohdistua kehitysmaassa toimivaan, suomalaisomisteiseen yritykseen. Olemme esimerkiksi perustaneet yhdessä salolaisen Solar Finlandin kanssa yhteisyrityksen, joka valmistaa kestäviä ja korkealaatuisia aurinkopaneeleita Thaimaassa Solar Finlandin Salossa toimivan tehtaan mallin mukaan.

Suomalaiset yritykset voivat osallistua Finnfundin hankkeisiin myös esimerkiksi teknologiatoimittajina. Sijoitimme Saharan eteläpuolisessa Afrikassa toimivaan Maarifa Education Groupiin, jonka teknologiakumppanina toimii suomalainen digitaalinen koulutusyhtiö Claned. Clanedin innovatiivinen koulutusalusta auttaa tarjoamaan laadukasta koulutusta tuhansille afrikkalaisopiskelijoille.  Etelä-Afrikassa yksi sijoituskohteistamme on Fibertime Group, joka tarjoaa nopean, rajoittamattoman ja aikaan perustuvan kuituyhteyden townshipien asukkaille samalla kun heille avautuu mahdollisuus edullisiin mikromaksuihin internetissä. Tämän mahdollistaa Nokian teknologia: Nokia toimittaa aktiiviset komponentit, muun muassa modeemit, joilla luodaan WiFi-verkko koko townshipin alueelle.

Yli neljäsosa Finnfundin sijoituksista kohdistuu metsäsektorille tai digitaalisiin ratkaisuihin. Suomalaiset yritykset kuuluvat näillä toimialoilla globaalien markkinajohtajien joukkoon ja Suomessa syntyy jatkuvasti näiden sektoreiden uusia innovaatioita. Sijoituksillamme luommekin pohjaa sekä vakiintuneiden että uudempien suomalaisyritysten ratkaisujen käyttöönotolle kohdemaissamme.

Osallistumme myös EU:n Global Gateway -yhteistyöhön, jonka avulla eurooppalaisten yritysten ratkaisuja jalkautetaan suuriin hankkeisiin erityisesti Afrikassa ja Aasiassa.

Henkilö Salo Techin tehtaalla pyyhkii aurinkopaaneelin pintaa

Finnfund ja salolainen Solar Finland perustivat yhteisyrityksen, joka valmistaa kestäviä ja korkealaatuisia aurinkopaneeleita Thaimaassa Solar Finlandin Salossa toimivan tehtaan mallin mukaan.

Maarifa Claned

Saharan eteläpuolisessa Afrikassa toimiva Maarifa Education Groupin teknologiakumppanina toimii suomalainen digitaalinen koulutusyhtiö Claned.

Etelä-Afrikassa yksi sijoituskohteistamme on Fibertime Group, joka tarjoaa nopean, rajoittamattoman ja aikaan perustuvan kuituyhteyden townshipien asukkaille samalla kun heille avautuu mahdollisuus edullisiin mikromaksuihin internetissä.

Ota yhteyttä!

Patrik Bredbacka, Team Finland Adviser
patrik.bredbacka@finnfund.fi
p. 040 545 8447

Olemme aina kiinnostuneita kuulemaan sijoituskriteeriemme mukaisista suomalaisyrityksistä ja -hankkeista.

Toivomme, että voit lähettää yhteydenottosi kanssa myös hankesuunnitelman (ks. ohjeellinen lista täältä), ja tiedon hankkeen mahdollisista muista rahoittajista.

 

Millaisiin kohteisiin voimme sijoittaa (katso myös yleiset sijoituskriteerimme)?

  • (Osin tai kokonaan) suomalaisomisteiset, kehitysmaissa toimivat yritykset/hankkeet
  • Suomalaisyritysten kumppaneina tai asiakkaina toimivat, kehitysmaissa toimivat yritykset

Millaisiin kohteisiin emme voi sijoittaa?

  • Sijoitukset suoraan suomalaisiin yhtiöihin
  • Suora vientirahoitus

Ulkoministeriön Finnpartnership-ohjelman avulla suomalaisyritysten on mahdollista käynnistää tai kehittää liiketoimintaansa. Finnpartnershipin liikekumppanuustuella suomalaisyritykset voivat esimerkiksi kartoittaa kehitysmaiden markkinoita, tehdä hanke- ja liiketoimintasuunnitelmia tai pilotoida ratkaisujaan. Jo kehitysmaissa toimivat suomalaisyritykset taas voivat käyttää Finnpartnershipin tukea esimerkiksi investointitarpeiden kartoittamiseen ja rahoituslähteiden etsintään. Parhaan katsauksen Finnpartnershipiin saat osallistumalla kuukausittaisiin hakemustyöpajoihin.