Hyppää sisältöön
fi
en

Kestävä metsätalous

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAOn mukaan yksin Afrikan maissa katoaa metsää vuosittain yli 2 miljoonaa hehtaaria. Väestönkasvu, kaupungistuminen ja väestön keskiluokkaistuminen luo lisää painetta viimeisten luonnonmetsien tuhoamiseen.

Kestävä, niin ympäristön kuin ihmisten kannalta vastuullinen metsätalous on yksi keino taistella metsäkatoa ja ilmastonmuutosta vastaan. Esimerkiksi Afrikassa on jo nähtävissä, että kestävästi hoidettujen istutusmetsien tuottama puutavara voi vähentää painetta luonnonmetsien hakkaamiseen.

Finnfund investoi kaupallisiin istutusmetsiin ja niihin liittyvään teollisuuteen, kuten sahoihin ja vaneritehtaisiin.

Vuoden 2023 lopussa Finnfundilla oli metsäsijoituksia (salkku, sitoumukset ja päätökset) yhteensä 189 miljoonan euron arvosta, mikä vastaa 17 % kaikista sijoituksista ja sijoituspäätöksistä.

Katso video

Katso video Finnfundin metsäinvestoinneista

Finnfund on pitkäaikainen kestävän metsätalouden sijoittaja. Metsät ovat tärkeimmät hiilinielumme ja välttämättömiä ilmastonmuutoksen pysäyttämiselle.

Katso lisää videoita Finnfundin YouTube-kanavalla.

Miksi Finnfund investoi kestävään metsätalouteen?

Kestävän metsätalouden kehitysvaikutuksia on koottu alla olevaan muutosteoriaan (theory of change), jossa kuvataan investoinnin mahdollisuuksia vaikuttaa merkittäviin kehityshaasteisiin sekä edistää kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista.

Vaikutuksia tarkastellaan kolmella eri tasolla: yritystoiminnan suoria vaikutuksia, epäsuoria kehitysvaikutuksia sekä laajoja yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Lue lisää vaikuttavuudesta ja kehitysvaikutusten arvioinnista.

 

Sustainable forestry fact sheet (pdf)

Esimerkkejä investoinneista

 

Ota yhteyttä!

 

Ilkka Norjamäki
apulaisjohtaja, salkkuvastaava, metsä ja maatalous

ilkka.norjamaki@finnfund.fi
p. 040 866 8642

Pauliina Halonen
rahoituspäällikkö

pauliina.halonen@finnfund.fi
p. 040 759 6479

Peter Chappell

Peter Chappell
rahoituspäällikkö

peter.chappell@finnfund.fi
p. 040 198 5742