Hyppää sisältöön
fi
en

11.7.2017

Finnfundilta lisärahoitusta Mobisolille

Finnfund on myöntänyt Mobisolille uuden seniorilainan, joka on jatkoa viime vuonna myönnetylle lainalle yrityksen toimintaan Tansaniassa, Ruandassa ja Keniassa.

Enintään 10 miljoonan euron lisärahoitus tukee Mobisolin nopeaa laajenemista Itä-Afrikassa. Yhtiö on mahdollistanut alueella yhteensä jo lähes 10 megawatin verran puhdasta ja luotettavaa energiaa kotitalouksille sekä pienyrityksille matalan tulotason yhteisöissä.

Mobisol tarjoaa erityisesti maaseudun kotitalouksille ja pienyrittäjille mahdollisuuden käyttää erilaisia laitteita kuten televisioita, stereoita ja jääkaappeja parantaakseen elintasoaan ja tienatakseen lisätuloja aurinkoenergian avulla. Lisätuloja voi hankkia esimerkiksi kännyköiden latauspalveluilla, parturipalveluilla, elokuvanäytöksillä ja monilla muilla palveluilla.

Finnfundin myöntämä taloudellinen sitoumus luo tietä yrityksen kasvulle.

”Mobisol on erittäin tyytyväinen Finnfundin jatkuvaan tukeen. Sen avulla voimme viedä eteenpäin periaatettamme plugintheworld – eli tarjota uusille ihmisille pääsy luotettavaan energian piiriin”, kertoo Mobisolin toimitusjohtaja Thomas Gottschalk. ”Tämä ei ainoastaan tue sosio-ekonomista kasvua Itä-Afrikan kehityksestä sivuun jääneillä alueilla, vaan edistää myös vihreänpää ja kestävämpää tulevaisuutta globaalisti.”

“Finnfund tukee mielellään Mobisolin työtä ja laajenemista Itä-Afrikassa. Meille on vaikuttavuusinvestoijana tärkeää, että tuomalla sähköä sinne missä sitä ei ole, voidaan parantaa ihmisten elämänlaatua ja vähentää eriarvoisuutta sekä parhaimmillaan auttaa ihmisiä pois köyhyydestä. Samalla uusiutuvan energian käytön lisääminen auttaa meitä taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan, mikä on yksi aikamme suurimmista haasteista“, sanoo Finnfundin toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi.

Aurinkopaneeli toi Maryn perheelle sähkövalot

Finnfund: Jaakko Kangasniemi, toimitusjohtaja, jaakko.kangasniemi(a)finnfund.fi, p. 040 577 7676
Mobisol: Leslie Katharina Otto, Head of Marketing and Communications, Leslie.otto(a)plugintheworld.com

Finnfund (Teollisen yhteistyön rahasto Oy) on suomalainen kehitysrahoittaja, joka edistää kestävää kehitystä tarjoamalla pitkäaikaista riskirahoitusta yksityisiin hankkeisiin kehitysmaissa. Hankkeilta edellytetään kannattavuutta, vastuullisuutta ja myönteisiä kehitysvaikutuksia. Vuodesta 1980 lähtien Finnfund on investoinut lähes 370 hankkeeseen noin 70 eri maassa. Tällä hetkellä sijoitukset ja maksamattomat sijoituspäätökset ovat yhteensä noin 613 miljoonaa euroa 167 hankkeessa 34 maassa. www.finnfund.fi

Mobisol on johtava hajautetun aurinkoenergian toimija, joka tarjoaa puhtaan ja edullisen vaihtoehdon fossiilisille polttoaineille maaseudun pienituloisille kotitalouksille ja pienyrityksille Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Mobisolin aurinkosähköjärjestelmissä yhdistyvät aurinkoenergialaitteet ja mobiilimaksujärjestelmät. Mobisol suunnittelee, tuottaa, toimittaa järjestelmiä kotikäyttöön ja yrityksille sekä tarjoaa niihin liittyviä palveluita. Se mahdollistaa maaseudulla asuvien perheiden ja yrittäjien käyttää erilaisia laitteita, kuten televisioita, stereoita sekä jääkaappeja ja nostaa siten elintasoaan ja hankkia lisätuloja aurinkoenergiaa hyödyntällä liiketoiminnalla. Mobisol tarjoaa luotettavan vaihtoehdon monien ihmisten turhaan odottamalle sähköverkolle sekä tekee palvelusta edullisen joustavien maksuvaihtoehtojen kautta. www.plugintheworld.com

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: