Hyppää sisältöön
fi
en

16.10.2018

FinDev Canada ja Finnfund allekirjoittivat yhteistyösopimuksen kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseksi

Kehitysrahoittajat aikovat etsiä yhteisiä rahoitusmahdollisuuksia ja edistää yhdessä parhaita käytäntöjä kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Kanadan ja Suomen kehitysrahoittajat FinDev Canada ja Finnfund ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, niin sanotun Memorandum of Understandingin (MOU) edistääkseen kestävän kehityksen tavoitteita.

Finnfund ja FinDev Canada jakavat kiinnostuksen samoihin toimialoihin kuten maatalouteen, puhtaaseen energiaan ja rahoituslaitoksiin. Kehitysrahoittajilla on myös yhteisiä tavoitteita kuten työpaikkojen luominen sekä ilmastonmuutoksen hillintä ja siihen sopeutuminen.

Rahoituslaitokset aikovat etsiä yhteisiä rahoituskohteita kehitysmaiden yksityiseltä sektorilta sekä tehdä yhteistyötä parhaiden käytäntöjen, tiedon ja osaamisen jakamisessa.

Sopimus allekirjoitettiin Finnfundin toimistossa Helsingissä FinDevin toimitusjohtajan Paul Lamontagnen vierailun yhteydessä.

FindDev Canada ja Finnfund painottavat 17. kestävän kehityksen tavoitteen mukaisesti kumppanuuksien merkitystä kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi vuoteen 2030 mennessä.

FinDev Canada
FinDev Canadan tehtävänä on taistella köyhyyttä vastaan taloudellisen kasvun avulla, tarjoamalla rahoituspalveluja kehitysmaiden yksityiselle sektorille. Rahoitus keskittyy kolmeen pääalueeseen: markkinoiden kehittämiseen, naisten taloudelliseen voimaannuttamiseen sekä ilmastonmuutoksen hillintään ja siihen sopeutumiseen. Lisätietoa FinDev Canadasta täällä.

Finnfund
Finnfund on suomalainen kehitysrahoittaja ja ammattimainen vaikuttavuussijoittaja. Rakennamme kestävämpää maailmaa sijoittamalla vastuullisiin ja kannattaviin yrityksiin kehitysmaissa. Sijoitamme vuosittain 150-200 miljoonaa euroa 20-30 projektiin, painottaen uusiutuvaa energiaa, metsätaloutta, maataloutta ja rahoitusalaa. Yhteensä Finnfundin sijoitukset ja sijoituspäätökset ovat noin 700 miljoonaa euroa, puolet niistä Afrikassa. Yhtiöllä on noin 80 työntekijää. Lisätietoja osoitteessa www.finnfund.fi

Lisätietoja:
FinDev Canada: Angela Rodriguez, arodriguez(a)findevcanada.ca
Finnfund: Pasi Rajala, p. 0400 464 393, Pasi.Rajala(a)finnfund.fi

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: