Hyppää sisältöön
fi
en

13.11.2017

Finnfund rahoittamaan IFC:n kokoamaa lainapakettia maailman suurimmalle aurinkovoimapuistolle

Suomalainen kehitysrahoituslaitos Finnfund osallistuu 13 aurinkoenergiavoimalan rakentamisen rahoittamiseen Etelä-Egyptissä, lähellä Aswanin kaupunkia. Voimalat ovat osa Benbanin aurinkopuistoa, joka tulee valmistuessaan olemaan maailman suurin aurinkovoimalakokonaisuus.

Finnfundin 20 miljoonan Yhdysvaltain dollarin laina jakautuu kolmelle aurinkovoimalalle, joista jokaisen tuotantokapasiteetti tulee olemaan 50 megawattia.

IFC on osa Maailmanpankkiryhmää. Sen järjestämä lainapaketti on yhteensä 653 miljoonaa dollaria. Hanke on suurin yksityisen sektorin rahoituspaketti aurinkosähkövoimaan Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Rahoitettavat 13 voimalaitosta tulevat tuottamaan yhteensä jopa 752 megawatin teholla aurinkoenergiaa. Ne mahdollistavat Egyptille puhtaan ja uusiutuvan energiansaannin sekä edistävät energiavarmuutta alueella. Hankkeen odotetaan tarjoavan kustannustehokasta ja ympäristöystävällistä energiaa yli 350 000 ihmiselle ja luovan rakennusvaiheen aikana jopa 6 000 työpaikkaa.

”Finnfund rahoittaa mielellään maailman suurimman aurinkopuiston rakentamista. Voimme yhdessä kumppaneidemme kanssa vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja tukea tätä hanketta, joka tulee toivottavasti olemaan edelläkävijä koko alueella”, sanoo Finnfundin toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi.

Puhdas energia on yksi Finnfundin painopisteistä. Finnfund tukee osaltaan Suomen ilmastorahoitusta: esimerkiksi vuonna 2016 Finnfundin maksatukset 50 ilmastohankkeelle olivat yhteensä 46,2 miljoonaa euroa. Suomen viralliseksi ilmastorahoitukseksi tästä luokiteltiin 7,6 miljoonaa euroa oman pääoman ehtoisia sijoituksia. Mukana on sekä ilmastonmuutosta hillitseviä ja että siihen sopeutumista tukevia hankkeita, kuten uusiutuvaa energiaa ja kestävää metsätaloutta.

Lisätietoja:
Jaakko Kangasniemi, toimitusjohtaja, jaakko.kangasniemi(a)finnfund.fi, puh. 040 577 7676
Kirsi Pere, viestintäpäällikkö, kirsi.pere(a)finnfund.fi, puh. 040 620 9767
Eero Pekkanen, rahoituspäällikkö, eero.pekkanen(a)finnfund.fi, puh. 040 158 92 00

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: