Hyppää sisältöön
fi
en

Finnfundin investoinnit
tasa-arvoon 2019-2021

Finnfund on sitoutunut investoimaan vuosina 2019-2021 kaikkiaan 105 miljoonaa euroa sukupuolten tasa-arvoa edistäviin yrityksiin.

Summa on puolet Suomen valtion vuonna 2019 Finnfundille myöntämästä 210 miljoonan euron korollisesta lainasta (lue ulkoministeriön tiedote). Toisen puolen sijoitamme ilmastotoimiin.

Finnfund noudattaa tasa-arvosijoituksissaan G7-maiden 2X Challenge -aloitteen kriteereitä. 2X:n tavoitteena on nostaa tasa-arvoa vahvistavien investointien määrä 15 miljardiin dollariin vuoden 2022 loppuun mennessä.

105 miljoonaa euroa 2021 mennessä

Tehdyt sitoumukset joulukuu 2021 (huhtikuusta 2019)

Sijoitukset tasa-arvoon 2019-2021

Sijoitukset tasa-arvoon merkittyinä maailmankarttaan

YK:n naisjärjestö UN Womenin mukaan naisten taloudellinen voimaannuttaminen on keskeistä naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon toteutumiselle. Kehitysrahoittajilla on tärkeä rooli rahoituksen kanavoimisessa tasa-arvoa edistäviin investointeihin.

Olemme mukana kansainvälisessä Gender Finance Collaborative -aloitteessa. Olemme myös yksi 2XCollaborative-yhteisön perustajajäsenistä. 2XCollaborative haluaa lisätä naisten taloudelliseen voimaannuttamiseen tähtäävän pääoman määrää ja vaikuttavuutta. Yhteistyötahojen lisääntyessä yhteisö toimii vertaisoppimisen verkostona ja yhteisten käytäntöjen mahdollistajana.

Finnfundin oma tasa-arvolinjaus ohjaa investointipäätöksiä tukemaan naisten taloudellista itsenäisyyttä, yrittäjyyttä ja johtajuutta sekä asemaa ja roolia markkinoilla. Lue lisää täältä.

 

Esimerkkejä sijoituksista tasa-arvoon

Advans tukee naisia Aasiassa ja Afrikassa

Advans Group palvelee tällä hetkellä yli miljoonaa asiakasta. Sillä on lähes 7 500 työntekijää yhdeksässä Afrikan ja Aasian maassa: Kambodžassa, Kamerunissa, Ghanassa, Kongon demokraattisessa tasavallassa, Norsunluurannikolla, Pakistanissa, Nigeriassa, Tunisiassa ja Myanmarissa.

Annapurna tarjoaa mikrolainoja Intian maaseudun köyhille naisille

Annapurna tarjoaa mikrolainoja ja talouslukutaidon koulutusta pääsääntöisesti köyhille naisille Intian maaseudulla. Kyseessä on Finnfundin ensimmäinen 2X Challenge -hanke, mikä on G7-maiden aloite, jonka tavoitteena on saada liikkeelle kolme miljardia dollaria naisten asemaa edistävän liiketoiminnan rahoittamiseen.

BOPA edistää taloudellista osallisuutta ja naisten johtajuutta Aasiassa

Finnfundin sijoitusyhtiö BOPA rahoittaa ja kehittää Aasian mikrorahoituslaitoksia, ja yritys on myös mukana 2X Challenge -aloitteessa. Yksi BOPAn salkkuyhtiöistä on Asian Credit Fund LLC, jonka toimitusjohtaja Zhanna Zhakupova on harvoja rahoitusalan naisjohtajia Kazakstanissa.

 

Penda Healthissä Esther Mwikalin lahjat huomattiin

Finnfund arvioi säännöllisesti sukupuolten tasa-arvon toteutumista salkkuyhtiöissään. Penda Health erottuu aina joukosta, sillä lähes 70 prosenttia sen henkilöstöstä on naisia. Naisia työskentelee kaikilla organisaation tasoilla.  Tämä on Esther Mwikalin tarina. Hän on työskennellyt Penda Healthissa vuodesta 2015 ja työskentelee nyt aluejohtajana.