Hyppää sisältöön
fi
en

Rahoituslaitokset

Yli kolmanneksella maailman aikuisista on vain rajallinen tai ei lainkaan pääsyä virallisten rahoituspalvelujen piiriin. Suurin osa näistä ihmisistä asuu Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja Aasiassa.

Mobiilirahapalvelujen kasvu luo pohjaa sille, että ihmiset pääsevät myös muiden virallisten rahoituspalvelujen piiriin. Tästä hyötyvät erityisesti köyhät sekä maaseudulla tai muuten perinteisten palvelujen ulottumattomissa elävät ihmiset. Rahoituspalvelut vahvistavat naisten asemaa.

Luotettavan, kohtuuhintaisen rahoituksen saaminen parantaa myös pienviljelijoiden ja pienyrittäjien tilannetta sekä luo edellytyksiä kasvulle ja uusien työpaikkojen luomista.

Finnfund investoi mikrorahoituslaitoksiin ja muihin rahoituslaitoksiin sekä vakuutusalan yrityksiin.  Yhteensä Finnfundin investoinnit, sitoumukset ja päätökset tällä sektorilla ovat 266,7 miljoonaa euroa.

Katso video

Katso video rahoituslaitos-
investoinneista

Finnfund edistää taloudellista osallisuutta investoimalla valittuihin rahoituspalvelujen tarjoajiin, kuten liikepankkeihin, vakuutusyhtiöihin ja rahoitusalan innovaatioihin.

Katso lisää videoita Finnfundin YouTube-kanavalla.

Miksi Finnfund investoi rahoituslaitoksiin?

Rahoituslaitosten kehitysvaikutuksia on koottu alla olevaan muutosteoriaan (theory of change), jossa kuvataan investoinnin mahdollisuuksia vaikuttaa merkittäviin kehityshaasteisiin sekä edistää kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista.

Vaikutuksia tarkastellaan kolmella eri tasolla: yritystoiminnan suoria vaikutuksia, epäsuoria kehitysvaikutuksia sekä laajoja yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Lue lisää vaikuttavuudesta ja kehitysvaikutusten arvioinnista.

Esimerkkejä investoinneista

Ota yhteyttä!

 

Antti Urvas
apulaisjohtaja, salkkuvastaava, rahoituslaitokset

antti.urvas@finnfund.fi
p. 045 113 0547

Ulla-Maija Rantapuska
rahoituspäällikkö

ulla-maija.rantapuska@finnfund.fi
p. 041 536 5631

Antti Partanen
rahoituspäällikkö

antti.partanen@finnfund.fi
p. 041 468 6333

Väinö Esilä
salkunhallintapäällikkö

vaino.esila@finnfund.fi
p. 050 568 5556

Kyaw Latt
Investment Manager

kyaw.latt@finnfund.fi
tel. +358 40 631 2941