Hyppää sisältöön
fi
en

Rahoituslaitokset

Yli kolmanneksella maailman aikuisista on vain rajallinen tai ei lainkaan pääsyä virallisten rahoituspalvelujen piiriin. Suurin osa näistä ihmisistä asuu Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja Aasiassa.

Mobiilirahapalvelujen kasvu luo pohjaa sille, että ihmiset pääsevät myös muiden virallisten rahoituspalvelujen piiriin. Tästä hyötyvät erityisesti köyhät sekä maaseudulla tai muuten perinteisten palvelujen ulottumattomissa elävät ihmiset. Rahoituspalvelut vahvistavat naisten asemaa.

Luotettavan, kohtuuhintaisen rahoituksen saaminen parantaa myös pienviljelijoiden ja pienyrittäjien tilannetta sekä luo edellytyksiä kasvulle ja uusien työpaikkojen luomista.

Finnfund investoi mikrorahoituslaitoksiin ja muihin rahoituslaitoksiin sekä rahoitusalan teknologiaa kehittäviin fintech-yrityksiin.  Yhteensä Finnfundin investoinnit ja sitoumukset tällä sektorilla ovat noin 225 miljoonaa euroa.

Miksi Finnfund investoi rahoituslaitoksiin?

Rahoituslaitosten kehitysvaikutuksia on koottu alla olevaan muutosteoriaan (theory of change), jossa kuvataan investoinnin mahdollisuuksia vaikuttaa merkittäviin kehityshaasteisiin sekä edistää kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista.

Vaikutuksia tarkastellaan kolmella eri tasolla: yritystoiminnan suoria vaikutuksia, epäsuoria kehitysvaikutuksia sekä laajoja yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Lue lisää vaikuttavuudesta ja kehitysvaikutusten arvioinnista.

 

Ota yhteyttä!

 

Antti Urvas
apulaisjohtaja, salkkuvastaava, rahoituslaitokset

antti.urvas@finnfund.fi
p. 050 541 4721

rahoituspäällikkö Ulla Huotari

Ulla Huotari
rahoituspäällikkö

ulla.huotari@finnfund.fi
p. 050 594 2296

Ulla-Maija Rantapuska
rahoituspäällikkö

ulla-maija.rantapuska@finnfund.fi
p. 041 536 5631