Hyppää sisältöön
fi
en

25.4.2018

Lenita Toivakka Finnfundin hallintoneuvostoon, Antero Toivainen johtokuntaan

Kehitysrahoitusyhtiö Finnfundin yhtiökokous on nimittänyt kansanedustaja Lenita Toivakan yhtiön hallintoneuvostoon ja hallitusneuvos Antero Toivaisen johtokuntaan.

Lenita Toivakka toimi ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä vuosina 2014-2016 ja on nyt eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsen. Toivakka on ollut aktiivinen kehitysmaiden tyttöjen ja naisten aseman puolustaja ja osallistunut muuan muassa She Decides –liikkeeseen ja toiminut Maailmanpankin tasa-arvoa ja kehitystä edistävässä korkean tason neuvonantajaryhmässä.

Antero Toivainen johtaa valtiovarainministeriössä kansainvälisen verotuksen yksikköä ja tuo Finnfundin johtokuntaan lisää verotukseen liittyvää osaamista.

Finnfundin hallintoneuvoston tehtävä on valvoa johtokunnan ja toimitusjohtajan vastuulla olevaa yhtiön hallintoa. Hallintoneuvostoon kuuluu kaksitoista jäsentä, jotka yhtiökokous valitsee kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Toivakka valittiin Anne-Mari Virolaiselta vapautuvalle paikalle.

Johtokunnan tehtäviin kuuluu muun muassa rahoituspäätökset ja yhtiön käytännön toimintalinjojen vahvistaminen sekä toimitusjohtajan nimittäminen. Johtokuntaan kuuluu vähintään kuusi ja enintään kahdeksan jäsentä. Yhtiökokous valitsee johtokunnan jäsenet vuodeksi kerrallaan. Toivainen valittiin Anne af Ursinilta vapautuvalle paikalle.

Lisätietoja:

Jaakko Kangasniemi, toimitusjohtaja, jaakko.kangasniemi(a)finnfund.fi, p. 040 577 7676

Hallinnointiperiaatteet
Finnfundin organisaatio

 

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: