Hyppää sisältöön
fi
en

Digitaaliset ratkaisut ja infrastruktuuri

Digitaalista infrastruktuuria rakentamalla ja digitaalisia ratkaisuja kehittämällä voidaan ratkaista monia globaaleja ongelmia. Sijoituksia infrastruktuuriin tarvitaan, jotta Finnfundin kohdemaissa yhä useampi saisi käyttöönsä nykyistä edullisemman ja nopeamman internet-yhteyden ja edes perustason mobiilipalvelut.

Digitaaliset ratkaisut kasvattavat tuottavuutta ja parantavat tuotteiden ja palveluiden saatavuutta edistäen kaikkien 17 kestävän kehityksen tavoitteen saavuttamista. Digitalisaation edistäminen tukee taloudellisen kasvun lisäksi myös pääsyä rahoituspalveluiden, koulutuksen ja terveydenhuollon palveluiden pariin. Myös pienille yrityksille tarjoutuu mahdollisuus yhdistää liiketoimintansa globaaleihin arvoketjuihin.

Digitaalinen teknologia edistää myös tasa-arvon toteutumista. Terveydenhuollon, tunnistautumisen ja rahoituksen palvelut ja tiedot saadaan digitaalisten kanavien kautta myös yhä useampien naisten ulottuville. Tämä vauhdittaa naisten osallisuuden kasvua.

Vaikuttavuutta sijoituksilla

Sijoitamme kannattaviin yrityksiin, joiden vaikuttavuuden arvioimme korkeaksi. Keskitymme ennen kaikkea laajakaistayhteyksien rakentamiseen maaseudulle, tiedonvälityksen ja digitaalisten ratkaisujen saavutettavuuteen sekä tuotteiden ja palveluiden helpompaan saatavuuteen.

Digitaalista infrastruktuuria edistetään esimerkiksi sijoituksilla teletorneihin ja datakeskuksiin. Digitaalisiin ratkaisuihin kuuluvat esimerkiksi fintech-sijoitukset ja verkkokaupat sekä koulutus- ja terveysteknologia.

Esimerkkejä investoinneista

Katso video

Katso video toiminnastamme kehitysmaissa

Finnfund on kehitysrahoittaja, joka rakentaa kestävämpää maailmaa investoimalla vastuullisiin ja kannattaviin yrityksiin kehitysmaissa.

Katso lisää videoita Finnfundin YouTube-kanavalla.

Katso video

Video

Go Get ’EMin Maxson Tee ja Arunkumar Krishnakumar keskustelivat Finnfundin Jussi Ahosen kanssa, miten saadaan aikaan vaikuttavuutta digitaalisen infrastruktuurin ja sovellusten kautta

Syyskuu 2021

 

Ota yhteyttä!

Jussi Ahonen
rahoituspäällikkö, salkkuvastaava, digitaaliset ratkaisut ja infrastruktuuri

jussi.ahonen@finnfund.fi
p. 050 566 4653

Kuutti Kilpeläinen
rahoituspäällikkö

kuutti.kilpelainen@finnfund.fi
p. 044 013 1291

Johanna Raehalme
rahoituspäällikkö

johanna.raehalme@finnfund.fi
p. 044 033 1110