Hyppää sisältöön
fi
en

 

Finnfund edellyttää investointikohteiltaan vastuullisuutta, vaikuttavuutta ja kannattavuutta

Investointeja kannattaviin yrityshankkeisiin

Kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttaminen edellyttää kehittyviltä mailta valtavia investointeja muun muassa puhtaaseen energiaan, infrastruktuuriin ja kunnollisia työpaikkoja synnyttäviin yrityksiin.

Finnfund kumppaneineen edistää näiden tärkeiden investointien toteutumista. Toimintamme painottuu köyhimpiin maihin, joissa tarve rahoitukselle on kovin ja investointien vaikuttavuus suurin.

Vaikean toimintaympäristön takia kehittyvillä markkinoilla toimivien yritysten on usein vaikea saada rahoitusta, joka sietää riskiä.

Finnfund tarjoaa kehitysmaissa toimiville yksityisille yrityksille oman pääoman ehtoista riskirahoitusta, pitkäaikaisia investointilainoja, välirahoitusta sekä kehitysmaainvestointeihin liittyvää erityisosaamista. Finnfundin rahoittamat hankkeet ovat toimivia tai perustamisvaiheessa olevia yhtiöitä.

Edellytämme kaikilta hankkeilta kannattavuutta, ympäristöä ja yhteiskuntaa koskevaa vastuullisuutta sekä mitattavia kehitysvaikutuksia kohdemaassa. Painotamme kestävälle kehitykselle tärkeitä toimialoja eli puhdasta energiantuotantoa, kestävää metsätaloutta ja maataloutta sekä rahoitusalaa, mutta investoimme hyviin hankkeisiin myös muilla sektoreilla.

Teemme vuosittain 20-30 uutta sijoitusta yhteensä noin 200-250 miljoonalla eurolla.

Teemme vuosittain 20-30 uutta sijoitusta yhteensä noin 200-250 miljoonalla eurolla

Miten investoimme

Finnfund rahoittaa kehitysmaissa toimivien tai sinne perustettavien vastuullisten yritysten taloudellisesti kannattavia hankkeita, jotka tukevat kestävää kehitystä.

Toimialat

Painotamme puhdasta energiantuotantoa, kestävää metsätaloutta ja maataloutta sekä rahoitusalaa, mutta sijoitamme myös muihin toimialoihin, jos ne sopivat investointistrategiaamme.

Nykyiset investoinnit

Vuoden 2018 päättyessä Finnfundin salkussa oli 181 hanketta ja muuta sijoituskohdetta 45 eri maassa.