Hyppää sisältöön
fi
en

10.6.2019

Finnfund rahoittaa energiatehokkaita sähköratkaisuja Nigerian pankkisektorille

Suomalainen kehitysrahoittaja Finnfund on myöntänyt 5 miljoonan Yhdysvaltain dollarin seniorilainan nigerialaiselle Starsight Power Utility Limited -yhtiölle, joka tarjoaa tehokasta, hybridimuotoista energiaratkaisua kaupallisille asiakkaille. Starsightin tuote tekee ilmastoinnista ja valaistuksesta merkittävästi energiatehokkaampaa ja vähentää fossiilisen polttoaineen käyttöä jopa 70% energiansäästön ja aurinkovoiman käytön ansiosta. Nyt myönnetty laina kohdistuu Starsightin palvelun asentamiseen satoihin pankkikonttoreihin Nigeriassa.

”Nigeriassa kärsitään toistuvista sähkökatkoista ja erityisesti kaupalliset tahot ovat riippuvaisia dieselgeneraattoreista”, kertoo Finnfundin rahoituspäällikkö Eero Pekkanen. ”Starsightin palvelu tarjoaa asiakkaalle uuden tavan hankkia sähköä: kuukausimaksulla toimiva palvelu pienentää sähkökuluja ja vähentää fossiilisten energiamuotojen käyttöä.”

”Finnfundin ja Norfundin rahoituksella pääsemme eteenpäin tavoitteessamme parantaa energiatuotannon luotettavuutta sekä tarjota säästöjä ja ympäristöhyötyjä Nigerian kaupallisille toimijoille”, iloitsee Damilola Agbaje, Starsight-yhtiön johtaja ja African Infrastructure Investment Managers -yhtiön sijoitusjohtaja. ”Yhdessä uudistamme Nigerian talouden kannalta tärkeiden työllistäjien sähkönhankintaa.”

Rahoitettava hanke on Finnfundin ensiaskel Nigerian energiamarkkinoille. Hankkeessa on mukana myös norjalainen kehitysrahoittaja Norfund.

Lisätietoja:
rahoituspäällikkö Eero Pekkanen,  p. 040 158 9200, eero.pekkanen(a)finnfund.fi

Miksi Finnfund rahoittaa uusiutuvaa energiaa?

Finnfundin salkussa olevat hankkeet

 

Starsight Nigeria

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: