Hyppää sisältöön
fi
en

9.10.2019

Finnfundin 10 miljoonan sijoituksella Libanonin ja Guinean tietoliikenteeseen luotettavuutta ja energiatehokkuutta

Finnfund, DEG, Proparco ja Euroopan Investointipankki rahoittavat yhdessä IPT Powertech Groupin projektia, joka modernisoi tukiasemien energiatuotantoa Libanonissa ja Guineassa. Hybridiratkaisu hyödyntää aurinkopaneeleita ja akkuja säästäen jopa 40 % energiasta dieselinkulutuksen vähentyessä merkittävästi. Vuosittain tämä pienentää hiilidioksidipäästöjä 115 000 tonnilla.

Kehittyvissä talouksissa suurin este vakaille ja luotettaville matkapuhelinpalveluille on luotettavan sähkövirran puute tukiasemiin. Epäluotettava sähköverkko tai sähköverkon puute aiheuttaa sen, että tukiasemien on saatava virtaa dieselgeneraattoreista, jotka ovat sekä kalliita ylläpitää että ympäristölle haitallisia. IPT tarjoaa energiaratkaisuja, joissa yhdistyy energiatehokkuus ja uudenlainen tietoliikenteen infrastruktuuri. IPT tehostaa energiatuotantoa aurinkovoimalla ja akkuratkaisuilla. Akkutallennuksen ansiosta vihreää energiaa on saatavilla vuorokauden ympäri.

”Hauraissa valtioissa toimiminen ja uusiutuviin energiamuotoihin siirtymisen tukeminen ovat Finnfundin strategian ytimessä”, toteaa Finnfundin rahoituspäällikkö Jussi Ahonen. ”Hiilidioksidipäästöjen merkittävän vähenemisen lisäksi sijoituksemme saa aikaan taloudellista aktiivisuutta ja työpaikkoja.”

IPT:n toiminta kattaa tällä hetkellä 4 500 tukiasemaa, joita huolletaan TESCO (Telecom Energy Service Company) -mallin mukaisesti. Projektin aikana tukiasemia tulee 1 000 lisää. Laitteiston asentaminen ja ylläpito tuhansiin tukiasemiin vaatii runsaasti koulutettua työvoimaa ja tuo paikallisyhteisöille paljon työllistymisen mahdollisuuksia.

IPT:n palveluksessa on tällä hetkellä 4 500 henkilöä ja nyt varmistetun rahoituksen ansiosta yhtiö laskee voivansa työllistää suoraan ja epäsuorasti 1 950 henkilöä.

Lisätietoja: rahoituspäällikkö Jussi Ahonen, jussi.ahonen (a) finnfund.fi, p. 050 566 4653

 

Finnfundin salkussa olevat hankkeet

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: