Hyppää sisältöön
fi
en

19.11.2019

Finnfundille Green Office -sertifikaatti

Green office logo Finnfund on saanut WWF Green Office -sertifikaatin, joka kertoo organisaation sitoutumisesta konkreettisiin toimiin hiilijalanjälkensä pienentämiseksi.

”Vastuullisuus on Finnfundin toiminnan ytimessä, ja kannustamme asiakkaitamme hankkimaan kansainvälisiä vastuullisuus- ja laatusertifiointeja. Green Office -hanke kääntää katseemme omaan toimintaamme ja siihen, miten voimme jatkuvasti kehittää sitä”, kertoo Finnfundin Green Office -työryhmän vetäjä Kenneth Söderling. ”Green Office tuo meille systemaattisen tavan lähestyä ja mitata toimistomme ympäristötyötä.”

Aloite sertifikaatin hakemiseen lähti henkilöstöltä. Green Office -teeman ympärille koottiin työryhmä, johon kuuluu henkilöstön edustajia – muun muassa kaksi johtoryhmän jäsentä. ”Tämä on mahdollistanut ehdotusten nopean käsittelyn ja muutosten läpiviennin”, toteaa Söderling. Hän työskentelee itse analyytikkona ja vastaa muun muassa Finnfundin koko sijoitussalkun hiilijalanjäljen laskemisesta.

Finnfund muutti keväällä 2019 uusiin toimitiloihin Helsingin Ruoholahteen. Muutto antoi mahdollisuuden aloittaa esimerkiksi toimiston kierrätysjärjestelmän pohtiminen puhtaalta pöydältä. Omat roska-astiat väistyivät yhteisten kierrätysasemien tieltä. Uuden toimiston sijainti valikoitui suurelta osin hyvien kulkuyhteyksien vuoksi, ja henkilöstöä kannustetaan kulkemaan työmatkat joko julkista liikennettä hyödyntäen, pyöräillen tai kävellen. Käytössä on myös lainattavia matkakortteja helpottamaan liikkumista toimiston ulkopuolella työpäivän aikana.

Itsearvioinnin ja WWF:n suorittaman auditoinnin jälkeen Finnfund on saanut arvokasta palautetta, jonka mukaisesti toimintaa voidaan kehittää. ”Jälkikäteen ajateltuna olisi ehkä kannattanut aloittaa luomalla suuntaviivat ja tavoitteet tulevaisuudelle sen sijaan, että säntäsimme heti tekemään toimenpiteitä”, pohtii Söderling. ”Pian meillä on kuitenkin mustaa valkoisella siitä, mikä toimistomme hiilijalanjälki on. Seuraavaksi asetamme sen pienentämisen osalta tavoitteen ja teemme sen mukaisesti toimintasuunnitelman.”

Finnfund toimii kehittyvissä maissa ja lentomatkat Afrikkaan, Aasiaan ja Latinalaiseen Amerikkaan muodostavat valtaosan yhtiön hiilijalanjäljestä. Etäneuvottelumahdollisuuksiin on panostettu paljon, mutta sijoituskohteisiin perehtyminen ja esimerkiksi vastuullisuustyön seuranta on tehtävä paikan päällä. ”Lentäminen on meille hiilijalanjäljen osalta suurin haaste”, myöntää Söderling. ”Pohdimme biopolttoaineen suosimista, lentokompensaatioita ja lennettyjen kilometrien vähentämistä. Erilaisilla valinnoilla voimme vaikuttaa myös lentämisestä aiheutuvaan kuormaan.”

Liittymällä Green Office -sertifioitujen organisaatioiden verkostoon Finnfund haluaa myös viestiä hiilijalanjäljen mittaamisen ja sen pienentämisen tärkeyttä. Sertifikaatin saaneet ovat velvollisia raportoimaan kulutuslukunsa kerran vuodessa WWF:lle. Lukujen pohjalta laaditaan raportti, jonka avulla seurataan verkostoon kuuluvien yritysten ja organisaatioiden ympäristötoiminnan kehittymistä vuosien saatossa.

Lisätietoja: 

Kenneth Söderling, Finnfundin Green Office -työryhmän vetäjä
kenneth.soderling (a) finnfund.fi, p. 040 358 6139

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: