Hyppää sisältöön
fi
en

15.2.2018

Finnfundilta rahoitusta Access Bankille Nigerian maatalouden tukemiseen

Suomalainen kehitysrahoituslaitos Finnfund on myöntänyt 12 miljoonan Yhdysvaltain dollarin lainan nigerialaiselle Access Bankille.

Tavoitteena on tukea Nigerian maatalouden kehitystä, parantaa tuottavuutta sekä vähentää riippuvuutta maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden tuonnista. Rahoitus tullaan käyttämään maataloussektorilla toimivien yritysten rahoittamiseen eli lainojen myöntämiseen esimerkiksi maataloustuotannon, tuotteiden jatkojalostamisen tai jakelun parissa toimiville yrityksille. Maatalous on edelleen Nigerian talouden perusta. Suurin osa nigerialaisista saa toimeentulonsa maataloudesta, ja sektori työllistää yli puolet työvoimasta.

”Rahoituksen antaminen Nigerian maatalouden kehittämiseen tukee hyvin Finnfundin strategiaa. Maatalous on keskeisessä roolissa Nigerian talouden kehittymisessä ja muutoksessa pois öljyriippuvuudesta”, sanoo Finnfundin toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi.

Finnfundin laina on osa 100 miljoonan Yhdysvaltain dollarin lainapakettia, jossa ovat mukana eurooppalaiset kehitysrahoittajat FMO, Proparco, Norfund ja Swedfund.

Lisätietoja:
Jaakko Kangasniemi, toimitusjohtaja, jaakko.kangasniemi(a)finnfund.fi, p. 040 577 7676
Pasi Rajala, viestintäjohtaja, pasi.rajala(a)finnfund.fi, p 0400 464 393
Antti Urvas, apulaisjohtaja, antti.urvas(a)finnfund.fi, p. 045 113 0547

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: