Hyppää sisältöön
fi
en

18.4.2019

Ukraina siirtyy kohti uusiutuvaa energiaa Finnfundin sijoituksen tukemana

Suomalainen kehitysrahoittaja Finnfund tekee 15 miljoonan euron sijoituksen Syvashin tuulipuistoon, joka rakennetaan Khersoniin, eteläiseen Ukrainaan.

250 megawatin tuulivoimalasta tulee valmistuessaan Ukrainan suurin. Sen vaikutus Ukrainan energiaturvallisuuteen ja maan siirtymiseen uusiutuvien energiamuotojen käyttöön on merkittävä.

”On hienoa nähdä, että Ukraina on tosissaan lisäämässä uusiutuvien energiamuotojen kapasiteettia. Suomalaisena kehitysrahoittajana yksi tärkeimmistä painopisteistämme on uusiutuva energia, ja olemme iloisia voidessamme olla osa Ukrainan siirtymistä kestävämpiin energiamuotoihin”, sanoo Finnfundin apulaisjohtaja Helena Teppana.

Toistaiseksi Ukraina on erittäin riippuvainen fossiilisista energialähteistä, mutta maa on asettanut tavoitteekseen uusiutuvien energialähteiden osuuden nostamisen 25 prosenttiin vuoteen 2035 mennessä. Ukraina on alemman keskitulotason maa, jonka taloudelliset tulevaisuudennäkymät ovat epävarmat. Sen vuoksi kehitysrahoittajien panos on tarpeellinen.

Finnfund osallistuu Syvashin tuulivoimalaprojektiin yhtenä useista rahoittajista. Projektin osaomistajina ovat norjalainen tuulipuistokehittäjä NBT AS ja ranskalainen Total Eren SA, joka on johtava uusiutuvien energiamuotojen itsenäinen energiantuottaja (IPP). Saudiarabialainen Al Gihaz on allekirjoittanut Total Erenin kanssa kumppanuussopimuksen vähemmistöosuudesta projektissa.

Valmistuessaan Syvash Wind Farmin tuotantokapasiteetti riittää tarjoamaan puhdasta energiaa noin 100 000 kotitalouden tarpeisiin.

Tämän sijoituksen myötä Finnfundin uusiutuvan energian salkun arvo on yhteensä 166 miljoonaa euroa. Uusiutuva energia on yksi Finnfundin neljästä painopistealueesta kestävän metsätalouden, kestävän maatalouden sekä rahoituslaitosten ohella.

Lisätietoja:
viestintäjohtaja Pasi Rajala, p. 0400 464 393, pasi.rajala(a)finnfund.fi

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: