Hyppää sisältöön
fi
en

13.3.2024

Uusi Finnfund Insights keskittyy Vietnamiin

Uusi Finnfund Insights pureutuu Vietnamiin.

”Vietnam on nauttinut vahvasta talouskasvusta ja kehityksestä koko 2000-luvun, ja maa on onnistunut vähentämään köyhyyttä merkittävästi”, toteaa Finnfundin ekonomisti Nea Tiililä.

Uusi englanninkielinen Finnfund Insights pureutuu Vietnamin taloudelliseen ja poliittiseen tilanteeseen sekä investointinäkymiin.

Vietnam on yksi nopeimmin kasvavista talouksista Kaakkois-Aasiassa ja maailmanlaajuisesti, ja maan keskipitkän aikavälin kasvuennusteet ovat vakaat. Vietnamissa on monipuolinen palvelusektori, vahva tuotantopohja ja suuret kotimarkkinat. Investoimisen näkökulmasta lupaavia toimialoja ovat esimerkiksi maatalous, digitalisaatio ja energia.

Finnfundilla on tällä hetkellä neljä suoraan investointia Vietnamissa. Uusia sijoitusmahdollisuuksia etsitään aktiivisesti. Finnfund kannustaa myös suomalaisia yrityksiä suuntaamaan Vietnamin markkinoille.

”Vietnamissa toimii useita suomalaisyrityksiä, ja toivon, että näemme vielä useampien yrityksen laajentavan toimintaansa maahan”, sanoo apulaisjohtaja ja Finnfundin energia- ja infrasruktuurisalkusta vastaava Jussi Tourunen.

Lue lisää ja tutustu raporttiin Finnfund Insights: Focus on Vietnam (englanniksi) – Finnfund

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: