Hyppää sisältöön
fi
en

6.5.2024

OP Finnfund Global Impact Fund I:n sijoitus vahvistaa vakuutusturvan kattavuutta Filippiineillä

Filippiinien 113 miljoonan väestöstä ainoastaan 1,5 prosenttia on vahinkovakuutusten piirissä. Alhainen vakuutuskattavuus nopeasti kasvavassa taloudessa merkitsee vahvaa kasvupotentiaalia vakuutusalan toimijoille. Suomen ensimmäinen kehittyville markkinoille sijoittava vaikuttavuusrahasto, OP Finnfund Global Impact Fund I, on mukana Triple P Capitalin johtamassa sijoittajaryhmässä, joka on ostanut 85 prosentin osuuden MAA General Assurance Philippines (MAAGAP) -vakuutusyhtiöstä. Suomalaisen vaikuttavuusrahaston sijoitus on 10 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Kehitysrahoittajista ja vaikuttavuussijoittajista koostuvan sijoituskonsortion tavoitteena on vahvistaa yhtiön asemaa Filippiineillä. Sijoittajat tuovat myös osaamisensa yhtiön käyttöön. Yhteistyössä varmistetaan, että MAAGAP:n hallintatapa, ympäristö- ja sosiaalisten riskien hallinta ja valvontajärjestelmä noudattaa kansainvälisiä parhaita käytäntöjä. Konsortion muut sijoittajat ovat International Finance Corporation (IFC), Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft MBH (DEG) sekä Belgian Investment Company for Developing Countries SA (BIO).

OP Finnfund Global Impact Fund I -rahasto tavoittelee myönteisiä vaikutuksia muun muassa ilmastonmuutokseen, ruokaturvaan, sukupuolten tasa-arvoon sekä rahoituspalveluiden saatavuuteen. Se keskittyy kolmeen päätoimialaan kehittyvissä maissa: uusiutuvaan energiaan, rahoituslaitoksiin ja kestävään maatalouteen.

”Vakuutuskattavuuden kasvattaminen kehittyvillä markkinoilla vahvistaa niin asukkaiden kuin yritystenkin resilienssiä” , toteaa Finnfundin rahoituspäällikkö Ulla-Maija Rantapuska. ”Vahinkovakuutusmarkkinan koko suhteessa bruttokansantuotteeseen on Filippiineillä vain 0,6 % ja tämän sijoituksen turvin MAAGAP:lla on mahdollisuus edistää toimialan kasvua ja vahvistaa mikrovakuutusten avulla myös hauraassa asemassa olevia ihmisten vakuutusturvaa.”

MAAGAP tarjoaa vahinkovakuutuksia yrityksille ja yksityishenkilöille. Konttoriverkosto koostuu 12 paikallistoimistosta, minkä lisäksi yhteistyö esimerkiksi autokauppojen ja pankkien kanssa auttaa tavoittamaan suuren osan Filippiinien asukkaista ja yrityksistä. Filippiinien väestö kasvaa nopeasti, minkä lisäksi talouskasvu, infrastruktuurihankkeet ja luonnonkatastrofien todennäköisyys luovat kysyntää vakuutuspalveluille.

Luonnonmullistukset koettelevat Filippiinejä vuosittain, mutta tarkoitukseen räätälöidyt vakuutukset kattavat esimerkiksi hirmumyrskyistä, tulvista ja maanjäristyksistä koituvia vahinkoja. ”Sijoituksemme filippiiniläiseen MAA General Assurance Philippines -vakuutusyhtiöön varmistaa yrityksen digitalisaation toteutumisen ja tuotevalikoiman laajentumisen. Jatkossa yritys voi tarjota enemmän palveluita PK-asiakkaille, joilla ei aikaisemmin ole ollut pääsyä vakuutuksen piiriin. Yhteistyössä Finnfundin kanssa meille on tärkeää varmistaa sijoitustemme sosiaalinen- ja ympäristövaikuttavuus. Julkistettu sijoitus tarjoaa rahaston asiakkaillemme ainutlaatuisen mahdollisuuden tuottaa positiivista muutosta”, sanoo OP Yrityspankin omaisuudenhoidon johtaja Tuomas Virtala.

”Aloitamme yhteistyön sijoittajien kanssa innokkaina”, sanoo MAAGAPin toimitusjohtaja Martin L. Dela Rosa. ”Tämä on meille ainutlaatuinen mahdollisuus tuoda kansainvälisiä parhaita käytäntöjä liiketoimintaamme. Haluamme nostaa tekemisemme tasoa, laajentaa toimintaamme ja vahvistaa Filippiinien kykyä palautua ja toipua kriiseistä. Yhdessä sijoittajien kanssa olemme sitoutuneita kasvuun, innovaatioihin ja ensiluokkaisten palveluiden tuottamiseen.”

Median yhteydenotot:
OP Ryhmän viestintä, viestinta@op.fi, p. 010 252 8719

Muut yhteydenotot:
Rahoituspäällikkö Ulla-Maija Rantapuska, Finnfund, p. 041 536 5631, ulla-maija.rantapuska (a) finnfund.fi

OP Finnfund Global Impact Fund I
OP Finnfund Global Impact Fund I on Suomen ensimmäinen kehittyville markkinoille sijoittava vaikuttavuusrahasto, joka tavoittelee tuoton ohella merkittäviä myönteisiä kehitysvaikutuksia. Rahasto on kerännyt yhteensä 135 miljoonaa euroa. OP Varainhoito Oy toimii rahaston salkunhoitajana ja OP-Rahastoyhtiö Oy toimii rahaston vaihtoehtorahaston hoitajana. Finnfund, suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja, toimii rahaston neuvonantajana ja ankkurisijoittajana.

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: