Hyppää sisältöön
fi
en

10.4.2024

OP Finnfund Global Impact Fund I:n sijoitus AwanTunaihin vauhdittaa indonesialaisten pienyritysten digitalisaatiota ja kasvua

Suomen ensimmäinen kehittyville markkinoille sijoittava vaikuttavuusrahasto OP Finnfund Global Impact Fund I on sijoittanut viisi miljoonaa Yhdysvaltain dollaria indonesialaiseen fintech-yhtiö AwanTunaihin. AwanTunai tarjoaa edullisia ostorahoitukseen, integroituihin verkkotilauksiin sekä varastonhallintaan liittyviä palveluja kauppiaille ja tukkuliikkeille eri puolilla maata.

Sijoituksen kautta OP Finnfund Global Impact Fund I pyrkii tukemaan indonesialaisten mikro- sekä pien- ja keskisuurten yritysten digitalisaatiota ja kasvua. Suuri osa näistä usein kulutustavaroita välittävistä yrityksistä on aiemmin jäänyt vastaavien palveluiden ulkopuolelle. AwanTunain palvelun avulla yritykset voivat kasvattaa liiketoimintaansa ja vähentää kuluja, jonka myötä myös tuotteiden saavutettavuus loppukäyttäjille voi parantua.

AwanTunai palvelee tällä hetkellä aktiivisesti yli 80 000 mikro- sekä pien- ja keskisuurta yritystä alustansa kautta. Yhtiö pyrkii laajentamaan toimintaansa Indonesiassa sekä maantieteellisesti että tavoittamaan lisää asiakkaita. AwanTunain visiona on tarjota edullista rahoitusta ja palveluja miljoonille rahoituksen ja palveluiden ulkopuolella oleville mikroyrityksille, jotka työllistävät 90 prosenttia Indonesian työvoimasta.

OP Finnfund Global Impact Fund I:n sijoitus on osa rahoituskierrosta, jossa on mukana useita vaikuttavuussijoittajia ja kehitysrahoittajia.

”Tämä OP Finnfund Global Impact Fund I:n, Norfundin ja MUIP:n sijoitus on meille merkittävä virstanpylväs, ja tämä kumppanuus avaa mahdollisuuksia pitkän aikavälin kasvulle. AwanTunai toimii useilla perinteisen FCMG-sektorin tasoilla palvellen pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka ovat usein jääneet Indonesiassa palveluiden ja rahoituksen ulkopuolelle. Olemme tehneet maksatuksia jo yli 1,5 miljardin Yhdysvaltain dollarin arvosta, ja tulemme todennäköisesti saavuttamaan 2,5 miljardin maksatuksen rajan vuoden loppuun mennessä. Käyttökatteemme on positiivinen, ja tavoitteenamme on tehdä positiivinen tulos tänä vuonna. Sijoittajamme tuella pyrimme olemaan johtava sulautettujen rahoitusratkaisujen toimittaja FMCG-toimitusketjussa Indonesiassa”, kertoo AwanTunain talousjohtaja Shilpa Gautam.

”Digitalisaation edistäminen sekä indonesialaisten pienyritysten kasvun ja kehityksen tukeminen istuu hyvin OP Finnfund Global Impact Fund I:n sijoitusstrategiaan. Olemme iloisia voidessamme tukea AwanTunain työtä ja toiminnan laajentamista”, sanoo Tuomas Virtala, OP Yrityspankin omaisuudenhoidon johtaja.

“OP Finnfund Global Impact Fund I tukee mielellään AwanTunain kasvua Indonesiassa. Niin sanotulla FMCG-sektorilla toimivilla, nopeasti liikkuvia kulutavaroita tarjoavilla pienyrityksillä on usein vaikea saada käyttöpääomaa perinteisiltä rahoituslaitoksilta. Tämän sijoituksen kautta pyrimme edistämään mikro-, pien- ja keskisuurten yritysten digitaalista ja taloudellista inkluusiota sekä sukupuolten tasa-arvoa, sillä palveluiden ulkopuolelle jääneet jälleenmyyjät ovat usein naisia”, sanoo Kuutti Kilpeläinen, Finnfundin rahoituspäällikkö sekä digitaaliset ratkaisut ja palvelut -investointien salkkuvastaava.

Median yhteydenotot:

viestinta@op.fi, p. 010 252 8719

Kirsi Pere, viestintäpäällikkö, Finnfund, kirsi.pere@finnfund.fi, p. 040 620 9767

Muut yhteydenotot:

Kuutti Kilpeläinen, rahoituspäällikkö, salkkuvastaava, digitaaliset ratkaisut ja infrastruktuuri, Finnfund, kuutti.kilpelainen@finnfund.fi, tel. +358 44 013 1291

OP Finnfund Global Impact Fund I

OP Finnfund Global Impact Fund I on Suomen ensimmäinen kehittyville markkinoille sijoittava vaikuttavuusrahasto, joka tavoittelee tuoton ohella merkittäviä myönteisiä kehitysvaikutuksia. Rahasto on kerännyt yhteensä 135 miljoonaa euroa. OP Varainhoito Oy toimii rahaston salkunhoitajana ja OP-Rahastoyhtiö Oy toimii rahaston vaihtoehtorahaston hoitajana. Finnfund, suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja, toimii rahaston neuvonantajana ja ankkurisijoittajana.

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: