Hyppää sisältöön
fi
en

Ammattimaista
vaikuttavuussijoittamista kehitysmaissa

Finnfund on kehitysrahoittaja, joka rakentaa kestävämpää maailmaa sijoittamalla vastuullisiin ja kannattaviin yrityksiin kehitysmaissa.

Lue lisää

Mitä Finnfund tekee

Finnfund tarjoaa kehitysmaissa toimiville yksityisille yrityksille oman pääoman ehtoista rahoitusta, välirahoitusta, pitkäaikaisia lainoja ja kehitysmaainvestointeihin liittyvää erityisosaamista.

Edellytämme kaikilta hankkeilta kannattavuutta, ympäristöä ja yhteiskuntaa koskevaa vastuullisuutta sekä mitattavia kehitysvaikutuksia kohdemaassa.

Painotamme kestävälle kehitykselle tärkeitä toimialoja eli puhdasta energiantuotantoa, kestävää metsätaloutta ja maataloutta sekä rahoitusalaa, mutta rahoitamme myös muita toimialoja.

Lue lisää

Investointikohteemme

Vuoden 2017 päättyessä Finnfundin salkussa oli 171 sijoitusta.  Rahoitettavia yrityksiä tai muita sijoituskohteita on yhteensä 140 kappaletta, ja ne sijaitsevat 39 eri maassa. Tutustu hankkeisiimme oheisen kartan tai alla olevien linkkien kautta.

 

Katso video

Maatalouden kehittäminen tuo parempia satoja ja tuloja pienviljelijälle

Afrikan maatalous nojaa voimakkaasti pienviljelijöihin ja sen tuottavuus on alhainen. Afrikan väestö kasvaa kiihtyvällä tahdilla, joten ruoantuotantoa on pystyttävä tehostamaan. Samalla om varauduttava ilmastonmuutoksen vaikutuksiin.

Katso viereiseltä videolta, miten maatalouteen keskittyvä Silverlands-rahasto kehittää Saharan eteläpuolisen Afrikan maissa toimivia maatalousalan yrityksiä, jotka työskentelevät erityisesti pienviljelijöiden kanssa.

Maatalous on yksi Finnfundin painopistealueista.

Lue lisää Finnfundin hankkeiden vaikuttavuudesta