Hyppää sisältöön
fi
en

17.4.2019

Finnfundin johtokuntaan kolme uutta jäsentä

Finnfundin varsinainen yhtiökokous 17.4.2019 valitsi yhtiön johtokuntaan kolme uutta jäsentä.

Uudet jäsenet ovat Anu Hämäläinen, Jussi Haarasilta ja Robert Wihtol.

Samassa yhtiökokouksessa Sinikka Antila, Tuukka Andersén ja Tuula Ylhäinen jättivät tehtävänsä.

Anu Hämäläinen on työskennellyt Wärtsilä Oyj:n rahoitusjohtajana vuodesta 2015, mitä ennen hän toimi yhtiössä talousjohtajana. DPhil Robert Wihtol on tehnyt pitkän uran Aasian kehityspankissa. Jussi Haarasilta toimii Finnverassa viennin rahoituksen liiketoimintajohtajana.

Finnfundin johtokunnan puheenjohtajana jatkaa Ritva Laukkanen. Robert Wihtol valittiin uudeksi varapuheenjohtajaksi Sinikka Antilan tilalle. Muut jäsenet ovat apulaisosastopäällikkö Kristiina Kuvaja-Xanthopoulos ulkoministeriöstä, johtaja Pirita Mikkanen Metsä Groupista, toimitusjohtaja Lars-Erik Schöring Leinolat Groupista ja hallitusneuvos Antero Toivainen valtiovarainministeriöstä.

Finnfundin johtokunnan tehtävänä on muun muassa tehdä rahoituspäätökset siltä osin, kuin päätösvaltaa ei ole delegoitu toimitusjohtajalle; vahvistaa yhtiön strategia ja toimintalinjat; päättää yhtiön toiminimen kirjoittamisoikeudesta; nimetä toimitusjohtaja sekä päättää hänen palkkaetunsa ja päättää yhtiökokouksen koollekutsumisesta ja valmistella siellä käsiteltävät asiat.

Johtokuntaan kuuluu vähintään kuusi ja enintään kahdeksan jäsentä. Johtokunnan jäsenet, puheenjohtajan ja mahdollisen varapuheenjohtajan valitsee yhtiökokous vuodeksi kerrallaan.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi, p. 040 577 7676, jaakko.kangasniemi(a)finnfund.fi

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: