Hyppää sisältöön
fi
en

25.7.2022

Wave tuo edulliset mobiilirahapalvelut Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan

Finnfund sijoittaa mobiilirahapalveluita tarjoavaan Wave-yhtiöön, joka toimii Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Finnfundin sijoitus on osa Maailmanpankin International Finance Corporation IFC:n kokoamaa rahoituspakettia, jonka muut sijoittajat ovat Symbiotics, Blue Orchard, responsAbility, Lendable ja Norfund.

Mobiilirahapalvelut lisäävät taloudellista osallisuutta. Wave toimii kaikkein köyhimmissä maissa, joissa pankkitili on globaalissa vertailussa hyvin harvalla. Wave mahdollistaa asiakkailleen edullisen tili- ja maksupalvelun, jossa muun muassa talletukset ja nostot ovat maksuttomia. Erityisesti naisten on todettu hyötyneen mobiilirahapalveluista niiden kasvattaessa heidän taloudellista osallisuuttaan ja mahdollisuutta yrittäjyyteen. Sijoitus tulee Finnfundin sitoutumista tasa-arvoa edistävien yritysten rahoittamiseen. Yhtiö tuo tasa-arvoisia mahdollisuuksia naisille myös työntekijöinä ja on palkannut merkittävästi naisia ylempiin johtotehtäviin.

”Digitaalisia sovelluksia tarvitaan täyttämään taloudellisen osallisuuden aukkoja ja tuomaan pankkipalvelut niille, joille se ei aiemmin ole ollut mahdollista”, sanoo Finnfundin rahoituspäällikkö Kuutti Kilpeläinen. ”Olemme vaikuttuneita Waven vahvasta kasvusta ja tulevaisuudensuunnitelmista. Rahoituksemme tukee Waven visiota elämää muuttavan taloudellisen infrastruktuurin rakentamisesta.”

Lisätietoja:
Kuutti Kilpeläinen, rahoituspäällikkö, kuutti.kilpelainen@finnfund.fi, 044 013 1291

Median yhteydenotot:
Valpuri Mäkinen, viestintä- ja markkinointipäällikkö, valpuri.makinen@finnfund.fi, 050 384 2105

 

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: