Hyppää sisältöön
fi
en

13.8.2021

Telekom-infrastruktuuriyhtiö BCS kuroo Finnfundin sijoituksen avulla Afrikan digitaalista kuilua umpeen

Finnfund myöntää 12 miljoonan Yhdysvaltain dollarin seniorilainan Bandwidth and Cloud Services Groupille (BCS), joka on useissa Afrikan maissa toimiva telekom-infrastruktuuriyhtiö. Finnfundin sijoituksen avulla BCS laajentaa toimintaansa niin Itä-Afrikassa, keskisessä Afrikassa kuin eteläisessä Afrikassakin. Massiivinen projekti lisää yhteyksien luotettavuutta ja saatavuutta ja alentaa internetiin pääsyn hintatasoa.

”Monilla alueilla ollaan edelleen satelliittiyhteyksien varassa ja osassa maista datasiirron hinnat ovat maailman korkeimpia”, kertoo Yonas Maru, BCS:n toimitusjohtaja. ”Rakentamalla oman kaapeli-infrastruktuurimme voimme tarjota koko alueelle toimivat yhteydet edullisempaan hintaan. Finnfundin rahoituksen avulla pääsemme eteenpäin tavoitteessamme kuroa Afrikan digitaalista kuilua umpeen”, kertoo Maru.

Digitaaliset ratkaisut ja infrastruktuuri on yksi Finnfundin päätoimialoista ja nyt tehtävältä investoinnilta odotetaan merkittäviä kehitysvaikutuksia. Sijoitus digitaalisiin yhteyksiin tukee etenkin Saharan eteläpuolisen Afrikan talouskasvua ja tuo tärkeät pankki-, koulutus- ja terveydenhuoltopalvelut ihmisten ulottuville”, kertoo Finnfundin salkkuvastaava Jussi Ahonen. ”Nopean ja luotettavan internetyhteyden ansiosta pienetkin paikalliset yritykset voivat kasvaa ja päästä markkinoille, jotka olivat aiemmin niiden ulottumattomissa.”

Finnfund on mukana tasa-arvoa edistävien sijoittajien 2X-aloitteessa ja sitoutunut naisten asemaa edistävän liiketoiminnan rahoittamiseen. Nämä sijoitukset voivat kasvattaa naisten taloudellista itsenäisyyttä, tukea naisten yrittäjyyttä tai johtajuutta tai edistää naisten roolia asiakkaina. Nämä sijoitukset voivat kasvattaa naisten taloudellista itsenäisyyttä, tukea naisten yrittäjyyttä tai johtajuutta tai edistää naisten roolia asiakkaina. ”Digitaalinen teknologia edistää myös tasa-arvon toteutumista. Terveydenhuollon, tunnistautumisen ja rahoituksen palvelut saadaan digitaalisten kanavien kautta myös yhä useampien naisten ulottuville. Tämä vauhdittaa naisten osallisuuden kasvua”, sanoo Ahonen. ”BCS on edelläkävijä naisten aseman edistämisessä”, Ahonen jatkaa. ”Yhtiö kannustaa naisia johtajuuteen ja on tehnyt naisten voimaannuttamista edistäviä linjauksia.”

Lisätietoja:
Jussi Ahonen, salkkuvastaava, digitaaliset ratkaisut ja infrastruktuuri, jussi.ahonen (a) finnfund.fi, p. 050 566 4653

 

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: