Hyppää sisältöön
fi
en

24.11.2021

OP Finnfund Global Impact Fund I:n sijoitus Indifiin vahvistaa mikro- ja pk-yritysten kasvua Intiassa

CX Partners ja OP Finnfund Global Impact Fund, Suomen ensimmäinen kehittyville markkinoille sijoittava vaikuttavuusrahasto, ovat uusina sijoittajina mukana yhteensä 19 miljoonan Yhdysvaltain dollarin pääomasijoituksessa. Sijoituksen avulla intialainen Indifi Technologies vahvistaa kasvuaan maan johtavana mikro- ja pk-yritysten lainoittajana. OP Finnfund Global Impact Fundin sijoitus on 4,9 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Mukana rahoituskierroksella ovat myös jo aiemmin Indifiin sijoittaneet CDC, Omidyar, Elevar ja Accel.

Intiassa on 63 miljoonaa mikro- ja pk-yritystä, joista valtaosan on vaikea saada käyttöpääomaa varten pieniä lainoja. Indifi ylläpitää verkossa toimivaa lainapalvelua, joka tarjoaa räätälöityjä yrityslainoja muun muassa matkailualan, verkkokaupan ja ravintola-alan toimijoille. Nyt saamansa rahoituksen avulla Indifi pystyy palvelemaan yhä useampia asiakkaita, tunnistamaan uusia kohderyhmiä yrityskentältä ja kehittämään sekä tuotteitaan että käyttämäänsä teknologiaa.

Alok Mittal and ”Vaikka Intiassa on valtavasti mikro- ja pk-yrityksiä, suurimmalla osalla niistä on haasteita lainansaannissa. Indifi ratkaisee tätä ongelmaa työskentelemällä läheisesti yli sadan datakumppanin kanssa”, kertoo Alok Mittal, Indifin perustaja ja toimitusjohtaja. ”Yhteistyössä rahoituslaitosten kanssa mahdollistamme asiakkaillemme yksinkertaisen digitaalisen lainaprosessin. Saamansa lainan avulla mikro- ja pk-yritykset voivat kasvaa ja kehittyä. Äskettäin aloitimme yhteistyön muun muassa Facebookin kanssa mahdollistaen pieniä lainoja, joiden turvin yritykset voivat hakea kasvua.”

”Sijoituksemme avulla Indifi voi laajentaa palveluitaan yhä useammille Intian mikro- ja pk-yrityksille, jotka ovat tärkeässä asemassa taloudellisen kehityksen ja työpaikkojen luomisen kannalta”, sanoo Tuomas Virtala, OP Yrityspankin omaisuudenhoidon johtaja. ”Olemme vakuuttuneita siitä, että Intiassa alan edelläkävijänä tunnettu Indifi parantaa mikro- ja pk-yritysten kasvun mahdollisuuksia.”

”Finnfundilla on pitkä kokemus fintech-yrityksistä ja tunnistamme markkinoilla olevan kuilun, jonka Indifi täyttää”, sanoo Finnfundin rahoituspäällikkö Kuutti Kilpeläinen. ”Indifin alusta tuo kumppanit ja lainantarjoajat yhteen tarjoten mikro- ja pk-yrityksille mahdollisuuden hankkia tarvitsemansa laina yrityksen kehittämiseen. Monille niistä tämä ei ole ollut aiemmin mahdollista.”

”Indifi paikkaa kriittistä puutetta Intian lainamarkkinassa”, sanoo Manu Sahni, CX Partnersin toimitusjohtaja. ”Yritys tarjoaa lainoja pienyrityksille hyödyntämällä teknologiaa, jonka avulla voidaan ohittaa perinteisen lainamarkkinan rajoitukset. Palvelu hyödyntää dataa ja yhteistyötä digitaalisten ekosysteemien ja rahoituslaitosten kanssa. Indifi on johtava markkinapaikka, joka mahdollistaa lainan myöntäjän ja saajan saumattoman yhteistyön. Rahoituspalvelut ovat yksi CX:n pääsektoreista ja Indifi tuo alalle uusia mahdollisuuksia. Olemme iloisia saadessamme olla mukana tällä jännittävällä matkalla.”

Median yhteydenotot:
viestinta@op.fi, p. 010 252 8719
Valpuri Mäkinen, viestintä- ja markkinointipäällikkö, Finnfund, valpuri.makinen@finnfund.fi, p. 050 3842105

Muut yhteydenotot:
Kuutti Kilpeläinen, rahoituspäällikkö, Finnfund, kuutti.kilpelainen@finnfund.fi, p. 044 013 1291

OP Finnfund Global Impact Fund I
OP Finnfund Global Impact Fund I on Suomen ensimmäinen kehittyville markkinoille sijoittava vaikuttavuusrahasto, joka tavoittelee tuoton ohella merkittäviä myönteisiä kehitysvaikutuksia. Rahasto on kerännyt yhteensä 135 miljoonaa euroa. OP Varainhoito Oy toimii rahaston salkunhoitajana ja OP-Rahastoyhtiö Oy toimii rahaston vaihtoehtorahaston hoitajana. Finnfund, suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja, toimii rahaston neuvonantajana ja ankkurisijoittajana.

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: