Hyppää sisältöön
fi
en

5.11.2021

OP Finnfund Global Impact Fund I sijoittaa CIM Santé Groupiin – tavoitteena tukea Marokon terveysalan kehitystä

Suomen ensimmäinen kehittyville markkinoille sijoittava vaikuttavuusrahasto OP Finnfund Global Impact Fund I on tehnyt 10 miljoonan Yhdysvaltain dollarin pääomasijoituksen Marokon johtavaan yksityiseen  terveysyhtiöön CIM Santé Groupiin. Tavoitteena on edistää Marokon terveyssektorin kehitystä, laadukkaiden terveyspalvelujen saatavuutta sekä tukea sukupuolten tasa-arvoa edistämällä naisten työllistymistä ja urakehitystä alalla.

CIM Santé Group on sydänsairauksiin erikoistunut yhtiö, jolla on tällä hetkellä yhteensä 320 sairaalapaikkaa sisältävät klinikat Rabatissa, Marrakeshissa sekä Tangerin kaupungissa, joista viimeisin, Clinique Internationale de Tanger, avattiin viime elokuussa. Lisäksi yhtiö omistaa radiologiaan ja pesulapalveluihin keskittyneitä yrityksiä ja on kumppanina useissa laboratorioissa.

Marokkolaisen sydänkatetroinnin edelläkävijän, professori Assad Chaaran vuonna 1994 perustama CIM Santé Group työllisti viime vuonna 360 työntekijää ja hoiti noin 50 000 potilasta. Sen asiakkaisiin kuuluu sekä potilaita, joilla on kansallinen tai yksityinen terveysvakuutus että potilaita, jotka maksavat hoitonsa itse.

OP Finnfund Global Impact Fund I:n sekä afrikkalaisen välirahoitusyhtiö Vantage Capitalin rahoituksen avulla CIM Santé Group aikoo laajentaa pääklinikkaansa Marrakeshissa sekä toimintaansa Casablancaan vastatakseen maan kasvavaan terveyspalvelujen tarpeeseen. Lisäksi yhtiö suunnittelee kasvattavansa klinikoiden määrää Marokossa ja laajentavansa toimintaansa muualle Afrikkaan.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden yksi päämäärä on taata terveellinen elämä ja hyvinvointi kaikenikäisille. OP Global Impact Fund I -rahaston sijoitus tukee osaltaan tavoitteen edistymistä Marokossa, missä terveydenhoidon resurssit ovat monin paikoin rajalliset. Maan pyrkimys on kuitenkin tarjota tulevaisuudessa kansallinen terveysvakuutus jokaiselle kansalaiselle, mikä tulee myös lisäämään tarvetta laadukkaiden terveyspalvelujen saatavuudelle sekä yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyölle.

CIM Santé Group on lisäksi sitoutunut kannustamaan naisia kaikilla organisaation tasoilla. Tällä hetkellä työntekijöistä naisia on lähes 70 prosenttia, ja heidän osuutensa on korkea myös keskijohdossa ja ylimmässä johdossa. Yhtiö aikoo kehittää tasa-arvostrategiaansa edelleen ja pyrkiä vähentämään naisten kohtaamia esteitä alalla.

Tämän myötä investointi luokitellaan myös niin sanotuksi 2x Challenge -sijoitukseksi. 2x Challenge on kehitysrahoittajien käynnistämä kansainvälinen aloite, joka edistää naisten asemaa vahvistavaa liiketoimintaa kehitysmaissa. Sen tavoitteena on edistää naisten pääsyä laadukkaisiin työpaikkoihin ja johtotehtäviin sekä tuoda naisten saataville tuotteita ja palveluita, jotka mahdollistavat heidän osallistumistaan talouteen. Finnfund on ollut 2X Challengen jäsen vuodesta 2019.

OP Finnfund Global Impact Fund I -rahasto tavoittelee myönteisiä vaikutuksia muun muassa ilmastonmuutokseen, ruokaturvaan, sukupuolten tasa-arvoon sekä rahoituksen saatavuuteen. Rahaston toinen rahoituskierros päättyi joulukuussa, ja rahaa on kerätty yhteensä 135 miljoonaa euroa.

“Vantagen ja OP Finnfund Global Impact Fund I:n taloudellinen ja strateginen tuki auttaa meitä kehittämään isäni perustamaa yhtiötä Marokon loistavimmaksi terveysalan yritykseksi, joka tarjoaa laajan valikoiman terveyspalveluja kaikissa maamme merkittävissä kaupungeissa”, sanoo tohtori Fahd Chaara, CIM Santé Groupin toimitusjohtaja.

“Sijoituksen avulla pystytään lisäämään laadukkaiden terveyspalvelujen saatavuutta Marokossa ja vauhdittamaan naisten asemaa koko alalla, mikä istuu erinomaisesti OP Finnfund Global Impact Fund I:n sijoitusstrategiaan. Olemme tyytyväisiä, kun voimme tukea CMI Santé Groupin kasvua ja kehitystä”, toteaa Tuomas Virtala, OP Yrityspankin omaisuudenhoidon johtaja.

“Marokossa on kasvava tarve parantaa laadukkaiden terveyspalvelujen saatavuutta. CIM Santé Group on vuosien saatossa tuottanut erinomaisia terveyspalveluja, kehittänyt toimintaansa ja pitänyt samalla huolta henkilöstöstään. Yhtiö on sitoutunut tarjoamaan kaivattuja, laadukkaita työpaikkoja terveysalan ammattilaille sekä tukemaan erityisesti naisten uralla etenemistä. Tämä ei aina ole itsestäänselvyys. Olemme innoissamme tulevasta yhteistyöstä CIM Santé Groupin ja Vantage Capitalin kanssa”, kertoo Finnfundin rahoituspäällikkö Johanna Raehalme.

”Olemme ylpeitä voidessamme aloittaa työskentelyn yhdessä OP Finnfund Global Impact Fund I:n ja CIM Santé Groupin kanssa. Rahoituksellamme ja ideoillamme voimme tukea yhtiön kasvua. Olemme vakuuttuneita, että muutaman vuoden päästä yhtiö on yksi Marokon suurimmista yksityisistä, monialaisista terveysalan yhtiöistä”, kommentoi Luc Albinski, Vantage Capitalin Managing Partner.

Median yhteydenotot:
viestinta@op.fi, p. 010 252 8719
Kirsi Pere, viestintäpäällikkö, kirsi.pere@finnfund.fi, p. 040 620 9767

Muut yhteydenotot:
Johanna Raehalme, rahoituspäällikkö, Finnfund, johanna.raehalme@finnfund.fi, p. 044 033 1110

OP Finnfund Global Impact Fund I
OP Finnfund Global Impact Fund I on Suomen ensimmäinen kehittyville markkinoille sijoittava vaikuttavuusrahasto, joka tavoittelee tuoton ohella merkittäviä myönteisiä kehitysvaikutuksia. Rahasto on kerännyt yhteensä 135 miljoonaa euroa. OP Varainhoito Oy toimii rahaston salkunhoitajana ja OP-Rahastoyhtiö Oy toimii rahaston vaihtoehtorahaston hoitajana. Finnfund, suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja, toimii rahaston neuvonantajana ja ankkurisijoittajana.

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: