Hyppää sisältöön
fi
en

13.11.2020

OP Finnfund Global Impact Fund I mukaan rahoittamaan laajakaistayhteyksien rakentamista Indonesian maaseudulle

Net1 Indonesian palvelut tavoittavat tällä hetkellä 45 000 kylää, puskesmasia (paikallista terveyskeskusta) ja koulua yli 300 alueella eri puolilla maata. Yksi näistä on Madrasah Ibtidaiyah Negeri 5 Lut Tawar, Central Aceh Regencyn alueella Acehissa. Kuva: Net1 Indonesia

Suomen ensimmäinen kehittyville markkinoille sijoittava vaikuttavuusrahasto OP Finnfund Global Impact Fund I on päättänyt rahoittaa 12,5 miljoonalla Yhdysvaltain dollarilla Net1 Indonesiaa. Yhtiö rakentaa internetyhteyksiä maailman neljänneksi väkirikkaimmassa maassa alueille, joissa internetyhteydet ovat heikkoja tai olemattomia.

OP Finnfund Global Impact Fund I on mukana Gemcorp Capitalin johtamassa sijoittajien ryhmässä, joka on koonnut yhteensä 75 miljoonan Yhdysvaltain dollarin lainapaketin Mobile Internet Holdings BV:lle. Kyseessä on Net1 International Holdings AS:n epäsuorasti omistama tytäryhtiö. Mobile Internet Holdings BV on tytäryhtiöidensä kanssa erikoistunut rakentamaan laajakaistaverkkoa kehitysmaissa asuville, aiemmin palveluista sivuun jääneille ihmisille. Hyvien internetyhteyksien merkitys on kasvanut erityisesti koronapandemian aikana.

”Tämä istuu hyvin sijoitusstrategiaamme”

Yhteensä 75 miljoonan Yhdysvaltain dollarin lainapakettiin osallistuvat OP Finnfund Global Impact Fund I:n lisäksi Gemcorp Capital 47,5 miljoonalla dollarilla ja InfraCo Asia Investments 15 miljoonalla dollarilla.

“Internet-yhteyksien tuominen Indonesian maaseudulla asuville ja aiemmin palveluista sivuun jääneille ihmisille istuu hyvin OP Finnfund Global Impact Fund I:n sijoitusstrategiaan. Net1 tarjoaa pääsyn internetiin myös monille maaseudun kouluille ja sairaaloille. Koronakriisi on korostanut verkon kautta annettavan opetuksen merkitystä. Olemme tyytyväisiä voidessamme olla mukana tässä rahoituspaketissa,” sanoo Tuomas Virtala, CEO, OP Asset Management.

“Olemme ilahtuneita saadessamme tukea sekä nykyisiltä lainoittajilta ja osakkailtamme että uusilta, tärkeiltä rahoittajilta. Olemme ylpeitä voidessamme tehdä yhteistyötä johtavan infrastruktuurisijoittajan InfraCo Asian sekä Suomen ensimmäisen kehittyville  markkinoille sijoittavan vaikuttavuusrahaston OP Finnfund Global Impact Fund I:n kanssa. He, yhdessä pitkäaikaisen kumppanimme Gemcorp Capitalin kanssa mahdollistavat toiminnan kasvattamisen Indonesiassa. Tavoitteenamme on muuttaa satojen tuhansien ihmisten elämää maaseudulla, jossa internet-yhteyksien saatavuus on nykyisellään rajallista tai olematonta”, sanoo JD Fouchard, Chairman, Net1 International.

Tavoitteena tuoda kiinteä laajakaistayhteys yli 300 000 kotitalouden saataville

Tällä hetkellä vain noin kolmella prosentilla indonesialaisista on saatavillaan kiinteä laajakaista. Yhtiön tavoitteena on tarjota yhteys yli 300 000 kotitaloudelle seuraavan viiden vuoden aikana. Uuden tai aiempaa paremman laajakaistayhteyden odotetaan lisäävän työ- ja koulutusmahdollisuuksien tasa-arvoisuutta maaseudun ja kaupungeissa asuvien välillä sekä lisäävän pandemiaan liittyvän terveysosaamisen saatavuutta.

Net1 on ainoa operaattori Indonesiassa, jolla on lisenssi toimia 450 megahertsin taajuudella, joka on perinteisiä taajuuksia merkittävästi tehokkaampi pitkän matkan signaalien välittämisessä. Tämä mahdollistaa kustannustehokkaan laajakaistayhteyden myös maaseudulla.

Net1 International on Norjan OTC-markkinalla (NOTC) listattu yhtiö, jolla on tällä hetkellä sijoituksia Indonesiassa ja Filippiineillä. Sillä on erittäin osaava tiimi, jolla on kokemusta LTE 450 megahertsin verkkojen rakentamisesta ja ylläpitämisestä. Kyseinen teknologia soveltuu erityisen hyvin aiemmin palvelutarjonnasta sivuun jääneille markkinoille, kuten Indonesian maaseudulle.

Median yhteydenotot:
viestinta@op.fi, tel. +358 (0)10 252 8719

Muut yhteydenotot:
Tuomas Virtala, toimitusjohtaja, OP Varainhoito, Tuomas.virtala@op.fi, tel. +358(0)505495252
Jussi Ahonen, rahoituspäällikkö, Finnfund, Jussi.ahonen@finnfund.fi, +358(0)505664653

OP Finnfund Global Impact Fund I
OP Finnfund Global Impact Fund I Ky on Suomen ensimmäinen kehittyville markkinoille sijoittava vaikuttavuusrahasto, joka tavoittelee tuoton ohella merkittäviä myönteisiä kehitysvaikutuksia. OP Finnfund Global Impact Fund I Ky -rahasto keräsi ensimmäisellä varainhankintakierroksella 76 miljoonaa euroa. OP Varainhoito Oy toimii rahaston salkunhoitajana ja OP-Rahastoyhtiö Oy toimii rahaston vaihtoehtorahaston hoitajana. Finnfund, suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja, toimii rahaston ankkurisijoittajana ja neuvonantajana. Lue lisää: https://www.op.fi/op-ryhma/medialle/tiedotteet?id=3697076_PRC

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: