Hyppää sisältöön
fi
en

11.4.2024

Lakiluonnos valtion uudesta pääomasijoitusyhtiöstä lausuntokierrokselle – Finnfundia ei esitetä liitettäväksi uuteen Teollisuussijoitukseen

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää 10.4.-8.5.2024 lausuntokierroksen valtion uuden pääomasijoitusyhtiön lakiluonnoksesta. Uudelle yhtiölle annetaan nykyistä vahvemmin talouden kasvuun ja uudistumiseen sekä investointien edistämiseen keskittyvä teollisuuspoliittinen tehtävä.

Hallituksen esityksellä muutettaisiin Suomen Teollisuussijoitus Oy:stä ja Ilmastorahasto Oy:stä annettuja lakeja. Business Finland Venture Capital Oy:stä annettu laki kumottaisiin. Järjestelyn lopputuloksena neljästä yhtiöstä muodostuu markkinaehtoisesti toimiva Suomen Teollisuussijoitus Oy ja sen valtiontukiehtoista rahoitusta myöntävä tytäryhtiö Teollisuustuki Oy.

Teollisen yhteistyön rahaston eli Finnfundin asema arvioitiin osana tätä kokonaisuutta. Lakiluonnoksessa ei esitetä Finnfundin liittämistä uuteen Teollisuussijoitukseen.

Finnfund jatkaa vaikuttavuussijoittajana, joka parantaa elämisen ehtoja kehitysmaissa rahoittamalla vaikuttavia ja vastuullisia yrityshankkeita.

”Teemme runsaasti yhteistyötä sellaisten suomalaisten yritysten kanssa, joilla on päteviä ratkaisuja nouseville markkinoille, mutta meidän tehtävämme, asiakaskuntamme, rahoituspohjamme sekä kehitysrahoitusta koskevat kansainväliset pelisäännöt ja vaatimukset poikkeavat Teollisuussijoituksen vastaavista. Valmistelussa kävi selväksi, ettei näin erilaisia toimijoita kannata yhdistää. Lakiluonnos selkeyttää tilanteen ja antaa meille hyvän pohjan jatkaa”, Finnfundin toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi sanoo.

Uudelle yhtiölle annetaan nykyistä vahvemmin talouden kasvuun ja uudistumiseen sekä investointien edistämiseen keskittyvä teollisuuspoliittinen tehtävä. Tavoitteena on myös uusien teknologioiden ja puhtaan siirtymän luomiin mahdollisuuksiin liittyvien investointien edistäminen.

Lue lisää työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteesta: Lakiluonnos valtion uudesta pääomasijoitusyhtiöstä lausuntokierrokselle – Työ- ja elinkeinoministeriön verkkopalvelu (tem.fi)

 

Lisätietoja:

Jaakko Kangasniemi, toimitusjohtaja, Finnfund, jaakko.kangasniemi@finnfund.fi, p. 040 577 7676
Unna Lehtipuu, viestintäjohtaja, Finnfund, unna.lehtipuu@finnfund.fi, p. 040 624 0896

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: