Hyppää sisältöön
fi
en

1.4.2020

Finnfundin sijoitus parantaa naisten terveys- ja hygieniatuotteiden saatavuutta Itä-Afrikassa

Finnfund on päättänyt sijoittaa Kasha-nimiseen verkkokauppaan, joka parantaa etenkin naisille suunnattujen, luotettavien terveys-, hygienia- ja itsehoitotuotteiden saatavuutta Itä-Afrikassa. Kasha myy kuukautissuojia, ehkäisyvalmisteita, lääkkeitä ja kauneudenhoitotuotteita alustalla, jolla voi asioida sekä peruspuhelimien että verkkosivun kautta. Tuotteet toimitetaan asiakkaille luottamuksellisesti. Kasha pyrkii olemaan luotettava tietolähde etenkin stigmatisoitujen tuotteiden ympärillä ja toimii tiiviissä yhteistyössä valittujen terveyskumppaneiden kanssa.

Kasha logoKasha perustettiin vuonna 2016 Ruandassa ja on sittemmin laajentunut Keniaan. Yhtiöllä on yli 55 000 asiakasta, joista 75 % kuuluu alhaisen tulotason piiriin. Lähes 600 000 toimitetusta tuotteesta enemmän kuin 275 000 on terveystuotteita.

”Yrityksemme pohjautuu vahvasti merkityksellisyydelle ja asiakaskeskeisyydelle. Toimitamme tuotteita, joita naiset todella haluavat ja tarvitsevat. Toimitukset tehdään henkilökohtaisesti, huomiota herättämättä”, sanoo Kashan toimitusjohtaja Joanna Bichsel. ”Meillä on vahva usko siihen, että voimme tuoda terveystuotteet kehittyvissä maissa asuvien naisten saataville uudella tavalla. Yhteistyömme Finnfundin kanssa mahdollistaa yhtiön kasvamisen Ruandassa ja Keniassa ja laajentumisen myös muualle maailmaan.”

Finnfund aloitti neuvottelut Kashan kanssa helmikuussa 2020. ”Yhtiön vahva visio teki meihin vaikutuksen ja uskomme sähköisen kaupan kasvuun”, Finnfundin rahoituspäällikkö Johanna Raehalme kertoo. ”Sijoitusprosessin aikana Kashan rooli on saanut entistäkin ajankohtaisemman merkityksen: Yhtiö valmistautuu ottamaan aktiivisen roolin ihmisten suojelemisessa koronavirukselta”, Raehalme sanoo. Kashan toimitusjohtaja Bichsel vahvistaa: ”Kasha tarjoaa mahdollisuuden hankkia käsihuuhdetta, antibakteerista saippuaa, kasvosuojia, suojakäsineitä ja mahdollisesti jatkossa myös pikatestejä koronaviruksen diagnosointiin. Sisältökanavamme jakavat tietoa siitä, miten virukselta voi suojautua. Kasha tukee terveysministeriön ohjeistusta Ruandassa ja Keniassa ja toimii tarvittaessa tehokkaana kanavana koronavirukselta suojautumiseen liittyvien tuotteiden, tiedon ja palveluiden jakelemisessa”, hän kertoo. ”Voimme myös tarpeen vaatiessa jakaa koronavirukseen liittyvien tuotteiden ostodataa. Keniassa olemme osa teknistä työryhmää, jossa kartoitetaan mahdollisesti avuksi olevaa teknologiaa.”

Finnfund on sitoutunut investoimaan vuosina 2019-2021 kaikkiaan 105 miljoonaa euroa sukupuolten tasa-arvoa edistäviin yrityksiin. Kasha tuo naisille tärkeät terveystuotteet yhä useampien ulottuville ja luo naisille mahdollisuuksia työhön ja johtajuuteen. ”Tämä sijoitus täyttää kaikki 2X Challenge -kriteerit, joita sovellamme tasa-arvosijoituksissamme”, Raehalme sanoo. ”Kasha parantaa terveystuotteiden ja terveystiedon saatavuutta ja työllistää agentteina myös pienituloisia naisia maaseudulla. Yhtiö on kahden naisen perustama. 50 % sen johdosta on naisia, samoin 50 % hallituksen jäsenistä.”

Finnfund sijoittaa Kashaan miljoona Yhdysvaltain dollaria ja tukee yritystä ympäristö- ja yhteiskuntavastuupolitiikan kehittämisessä niin, että nämä vastaavat kansainvälisiä vertailukohtia myös yritystoiminnan laajentuessa.

Lisätietoja:
Rahoituspäällikkö Johanna Raehalme, Finnfund, johanna.raehalme (a) finnfund.fi, puh. 044 033 1110

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: