Hyppää sisältöön
fi
en

4.10.2023

Finnfundin sijoitus Metier Capital Growth Fund III:een vauhdittaa kasvuyrityksiä ja työpaikkojen luomista Saharan eteläpuolisessa Afrikassa

Suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund on julkistanut 15 miljoonan Yhdysvaltain dollarin rahoitussitoumuksensa Metier Capital Growth III -rahastoon.

Metierin tiimi

Metrierin tiimi yhteiskuvassa.

Kyseessä on Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan keskittyvä rahasto, jonka tavoitteena on tehdä 8–12 oman pääoman ehtoista tai vastaavaa investointia keskikokoisiin kasvuyrityksiin. Toimialoina ovat esimerkiksi ICT ja teollinen tuotanto, jotka tuottavat myönteisiä kehitysvaikutuksia sekä hyötyvät alueen taloudellisesta ja väestöllisistä trendeistä, kuten väestönkasvusta ja kaupungistumisesta.

Rahasto on myös sitoutunut edistämään sukupuolten tasa-arvoa sekä sijoitustoiminnassaan että omassa organisaatiossaan. Finnfundille kyse onkin niin sanotusta 2x Challenge -sijoituksesta. 2X Challenge on kehitysrahoittajien käynnistämä kansainvälinen aloite, joka edistää naisten asemaa vahvistavaa liiketoimintaa kehitysmaissa. Sen tavoitteena on edistää naisten pääsyä laadukkaisiin työpaikkoihin ja johtotehtäviin sekä tuoda naisten saataville tuotteita ja palveluita, jotka mahdollistavat heidän osallistumistaan talouteen. Finnfund on ollut 2X Challengen jäsen vuodesta 2019.

Finnfundin sijoitus on osa Metier Capital Growth III:n ensimmäistä, 182 dollarin rahoituskierrosta. Seuraavan rahoituskierroksen pyrkimyksenä on nostaa rahasto 200 dollarin tavoitekokoonsa.

”Monilla Saharan eteläpuolisessa Afrikassa toimivilla innovatiivisilla, kasvuorientoituneilla ja hyvin lupaavilla keskikokoisilla yhtiöillä on puute rahoituksesta. Tämän investoinnin kautta Finnfund pyrkii tarjoamaan sekä rahoitusta että koulutusta ja yritystoiminnan kehittämistä kasvuyrityksille, jotka tuottavat monia kehitysvaikutuksia, kuten työpaikkoja ja puhdasta energiaa”, sanoo Finnfundin apulaisjohtaja ja rahastojen salkkuvastaava Riikka Molander.

”Tämä investointi tukee hyvin Finnfundin strategiaa vaikuttavuussijoittajana ja kehitysrahoittajana”, hän jatkaa.

”Olemme jo tarkastelleet alustavasti kasvuyhtiöitä, joilla on myönteisiä vaikutuksia ilmastonmuutokseen, hyvien ja sukupuolten tasa-arvoa edistävien työpaikkojen luomiseen, maaseudun asukkaiden tietoliikenneyhteyksien parantamiseen sekä yleisesti liiketoiminnan parantamiseen eri puolilla Afrikkaa”, kertoo Metierin toimitusjohtaja ja perustajiin kuuluva Paul Botha.

”Sen lisäksi, että pyrimme hyvään, jatkuvaan taloudelliseen tuottoon, keskeinen tavoitteemme on synnyttää myönteisiä, kestäviä vaikutuksia Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.”

Lisätietoja:

Riikka Molander, apulaisjohtaja ja rahastojen salkkuvastaava, riikka.molander@finnfund.fi, p. 050 369 4039

Kirsi Pere, viestintäpäällikkö, kirsi.pere@finnfund.fi, p. 040 620 9767 (median yhteydenotot)

Finnfund on suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja. Rakennamme kestävämpää tulevaisuutta ja luomme pysyviä vaikutuksia sijoittamalla yrityksiin, jotka ratkaisevat globaaleja kehityshaasteita. Sijoitamme vuosittain 200–250 miljoonaa euroa 20–30 yritykseen kehitysmaissa. Keskitymme erityisesti uusiutuvaan energiaan, kestävään metsätalouteen, maatalouteen, rahoitusalaan sekä digitaalisiin ratkaisuihin ja infrastruktuuriin. Yhteensä Finnfundin sijoitukset, sitoumukset ja sijoituspäätökset ovat noin 1,22 miljardia euroa, puolet niistä Afrikassa. Yhtiöllä on yhteensä 100 työntekijää Helsingissä ja Nairobissa. Lisätietoja osoitteessa www.finnfund.fi

Metier is an independent owner-managed private equity firm founded in 2003. The firm’s independence is fundamental to its distinctive style, where the team forges partnerships with its portfolio companies and management teams. Since its formation, Metier has grown to comprise a team of over 40 professionals with offices in Johannesburg, Mauritius and Nairobi, and representation in London. Metier operates two parallel investment practices, the Capital Growth practice that concentrates on mid-cap entrepreneurial businesses requiring growth capital in sectors which demonstrate emerging market growth, and the Sustainable Capital practice that targets investments in energy efficiency, renewables, water and waste management businesses. For more information, visit www.metier.africa.

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: