Hyppää sisältöön
fi
en

20.8.2021

Finnfundin ja Norsk Solarin omistama Nordic Impact Cooperation AS tekee ensimmäisen sijoituksensa Vietnamissa

Nordic Impact Cooperation, jonka omistavat Finnfund ja Norsk Solar, on tehnyt ensimmäisen sijoituspäätöksensä. Kyseessä on Norsk Solarin kehittämä aurinkovoimahanke Vietnamissa.

Central Retail VietnamAurinkovoimatuottaja Norsk Solar keskittyy sähköverkon ulkopuolisiin sähköntuotantoratkaisuihin, joita tarjotaan esimerkiksi kauppakeskuksille ja tehtaille. Vuoden 2021 alussa yhtiö teki 11 MW:n pitkäaikaisen sähkönmyyntisopimuksen Central Retail -ketjun kanssa Vietnamissa. Central Retail on yksi Kaakkois-Aasian suurimmista kuluttajamyynnin monialayhtiöistä. Norsk Solar kehittää, rakentaa, omistaa ja operoi aurinkovoimaloita useiden Central Retailin rakennusten katoilla ympäri maata. Rakenteilla oleva projekti on yksi suurimmista yhdelle asiakkaalle toteutettavista, katolle rakennettavista aurinkovoimaloista Vietnamissa.

Finnfund ja Norsk Solar perustivat 30.4.2021 rahoitusyhtiön, jonka tarkoituksena on tehdä vaikuttavia sijoituksia kehittyvissä maissa. Yhtiö on nimeltään Nordic Impact Cooperation ja sen pääkohteena on Norsk Solarin kehittämien asiakaskohtaisten (C&I) aurinkovoimaratkaisujen skaalautumisen mahdollistaminen. Nyt Nordic Impact Cooperation teki ensimmäisen sijoituspäätöksensä, joka kohdistuu Central Retail -projektiin. Sijoitus on noin 1,4 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria ja projektin omistusosuus 55 %. Jäljelle jäävän osan projektista omistaa Norsk Solar, joka hakee osakkaaksi toista pohjoismaista valtio-omisteista kehitysrahoittajaa. Projekti on jo aloitettu ja kaupallisen toiminnan odotetaan alkavan vuoden 2021 neljännellä kvartaalilla.

“Tuorein IPCC-raportti osoittaa, että uusiutuvaan energiaan siirtymisen ja CO2-päästöjen vähentämisen on tapahduttava nopeammin kuin mikä tämänhetkinen tahtimme on”, sanoo Norsk Solarin toimitusjohtaja Øyvind Vesterdal. ”Tarjoamme kehitysmaissa toimiville yksityisille yrityksille mahdollisuuden ottaa käyttöön puhtaan energian ratkaisut ilman ennakkomaksua. Yritykset voivat saavuttaa vastuullisuustavoitteensa säästäen samalla merkittäviä summia sähkölaskuissaan. Yhdessä Finnfundin kanssa osoitamme, miten aurinkovoimaratkaisujen nopea käyttöönotto on mahdollista kaupallisissa ja teollisissa ympäristöissä. Central Retailin kanssa toteutettava projekti on tästä erinomainen esimerkki.”

“Olemme ylpeitä saadessamme julkistaa ensimmäisen sijoituspäätöksen Nordic Impact Cooperationin nimissä yhdessä Norsk Solarin kanssa”, toteaa Finnfundin rahoituspäällikkö Tuomas Suurpää. ”Odotamme innolla vastaavien ratkaisujen monistamista ja sitä, miten kasvavien talouksien yksityinen sektori pääsee hyödyntämään uusiutuvaa energiaa samalla vauhdittaen siirtymää, joka ei enää voi odottaa.”

Central Retailin kanssa toteutettava projekti tuottaa yli 300 000 MWh puhdasta sähköä elinkaarensa aikana. Tämä vastaa yli 120 000 tonnin CO2-päästövähenemää.

Lisätietoja:
Øyvind L. Vesterdal, toimitusjohtaja, Norsk Solar p. +47 900 70 126, ov@norsksolar.com
Tuomas Suurpää, rahoituspäällikkö, Finnfund p. +358 400 382 717, tuomas.suurpaa@finnfund.fi

 

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: