Hyppää sisältöön
fi
en

29.11.2022

Finnfund sijoittaa yhtiöön, jonka tavoitteena on tuoda vakuutusturva kaikkien ulottuville Kaakkois-Aasiassa

Finnfund on yksi sijoittajista rahoituskierroksella, jonka kokosi saksalaisen kehityspankki KfW:n perustama ja vaikuttavuussijoittaja BlueOrchardin hoitama The InsuResilience Investment Fund II -rahasto. 27 miljoonan Yhdysvaltain dollarin sijoitus Kaakkois-Aasiassa toimivaan Igloo-vakuutusteknologiayhtiöön vauhdittaa Igloon visiota tarjota kaikille mahdollisuus vakuutusturvaan dataa ja teknologiaa hyödyntämällä.

”Sijoittajien tuki kertoo siitä, miten tärkeä rooli edustamallamme teknologialla on koko vakuutusalan muutoksessa. Sen avulla voidaan ulottaa vakuutusturva myös niille joilta se on aiemmin puuttunut, kuten keikkatyöläisille ja mikroyrittäjille. Kaakkois-Aasian johtavana vakuutusteknologiayrityksenä olemme sitoutuneet rakentamaan vastuullisia ekosysteemejä. Sijoituksen ansiosta voimme jatkaa kasvuamme ja vahvistaa tuotevalikoimaamme niin, että se kuroo umpeen yhä useampia vakuutusalalla olevia kuiluja”, sanoo Raunak Mehta, Igloon perustaja ja toimitusjohtaja.

Shutterstock hands phone

”Finnfund on sitoutunut vahvistamaan investoinneillaan vakuutuskattavuutta kehittyvillä markkinoilla”, sanoo Finnfundin rahoituspäällikkö Ulla-Maija Rantapuska. ”Uskomme, että digitaaliset vakuutusratkaisut voivat madaltaa kynnystä ja ulottaa vakuutusturvan myös niille, joilla ei aiemmin ole ollut siihen mahdollisuutta. Olemme ylpeitä voidessamme tehdä yhteistyötä Igloon kanssa, sillä visiomme ovat yhtäläiset: haluamme tehdä vakuutuksista saavutettavia kaikille.”

Puolet Igloon henkilöstöstä työskentelee tutkimuksen ja kehityksen parissa. Yhtiön tavoitteena on olla haluttu työpaikka insinööreille, tuotekehittäjille, muotoilijoille ja datan parissa työskenteleville. Igloo hakee kasvua myös yritysostoilla.

”Igloolla on osaamista, kapasiteettia ja teknologiaa, joita tarvitaan tuotekehityksessä. Igloo edistää missiotamme, jonka mukaisesti haluamme suojella hauraassa asemassa olevia yhteisöjä ilmastonmuutoksen seurauksilta vahvistamalla heidän resilienssiään”, sanoo BlueOrchardin Head of Private Equity Investments Asia Mahesh Joshi. ”Yhtiön liiketoimintamalli on kannattava, vastuullinen ja sosiaalisesti kestävä ja olemme ylpeitä voidessamme tukea sitä.”

Igloo on kasvanut voimakkaasti ja solminut kumppanuuksia yli 55 yhtiön kanssa seitsemässä maassa tarjoten asiakkailleen yli 15 erilaista vakuutustuotetta. Igloon työn tulokset edistävät kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista: taloudellinen osallisuus kasvaa, köyhyys vähenee, sosioekonominen kehitys ja tasa-arvo etenevät. Filippiineillä Igloo tukee naisyrittäjiä erityisesti heille suunnatuilla vakuutuksilla yhteistyössä Philinsuren kanssa. Igloo on myös kehittänyt erityisiä vakuutustuotteita ruokaläheteille Thaimaassa, Singaporessa ja Filippiineillä yhteistyössä Foodpandan kanssa.

Äskettäin Igloo julkaisi ensimmäisen indeksivakuutustuotteensa (Weather Index Insurance) Vietnamissa. Maa on yksi maailman suurimmista riisinviejistä ja riisinviljely on monille tärkeä elinkeino. Uusi vakuutustuote hyödyntää lohkoketjuteknologian mahdollistamia älysopimuksia (smart contracts) automatisoiden korvausten maksun äärimmäisten sääilmiöiden ja luonnonkatastrofien yhteydessä. Tehokkaampi maksujärjestely helpottaa viljelijöiden tilannetta, kun satovahingoista johtuvia tulonmenetyksiä pystytään korvaamaan nopeasti. Kyseessä on Vietnamin ensimmäinen indeksipohjainen vakuutustuote ja yhtiön ensimmäinen älysopimuksia hyödyntävä vakuutustuote.

Lisätietoja:
Rahoituspäällikkö Ulla-Maija Rantapuska, p. +041 536 5631, ulla-maija.rantapuska@finnfund.fi

Median yhteydenotot:
Viestintäpäällikkö Valpuri Mäkinen, p. 050 384 2105, valpuri.makinen@finnfund.fi

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: