Hyppää sisältöön
fi
en

5.5.2021

Finnfund sijoittaa Uhuru Growth Fund I:een – tavoitteena vauhdittaa yritysten kasvua Länsi-Afrikassa

Suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund on sitoutunut rahoittamaan 10 miljoonalla Yhdysvaltain dollarilla Uhuru Growth Fund I -rahastoa (UGF).

UGF on ensimmäisen sukupolven rahasto, joka keskittyy pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, jotka toimivat kuluttajatuotteiden parissa tai rahoitusalalla. Rahasto tulee sijoittamaan yrityksiin eri Länsi-Afrikan maissa kuten Nigeriassa, Ghanassa, Norsunluurannikolla, Burkina Fasossa, Malissa ja Senegalissa.

Finnfundin sitoumus on osa rahaston ensimmäistä, 113 miljoonan dollarin rahoituskierrosta. Rahaston tavoitekoko on 200 miljoonaa dollaria.

Finnfundin lisäksi muita rahaston kansainvälisiä sijoittajia ovat Euroopan investointipankki, saksalainen kehitysrahoittaja DEG, Iso-Britannian kehitysrahoittaja CDC, sveitsiläinen kehitysrahoittaja SIFEM, AfricaGrow ja Kuramo Capital.

Uhuru Investment Partnersilla on kokenut, Länsi-Afrikasta kotoisin ja alueella asuva tiimi, jolla on tiiviit paikalliset verkostot. Tiimi tuntee hyvin paikalliset markkinat ja sillä on kokemusta alueella sijoittamisesta. Rahoituksen ja muun tuen kautta rahasto pyrkii tukemaan paikallisten yritysten kehitystä ja auttamaan niitä kasvavaan alueellisesti merkittäviksi toimijoiksi sekä luomaan uusia, hyviä työpaikkoja.

”Olemme iloisia voidessamme julkistaa sitoumuksemme Uhuru Growth Fund I:een. Tämän rahaston kautta Finnfund pyrkii vauhdittamaan pienten ja keskisuurten yritysten kasvua ja kehitystä Länsi-Afrikassa, jossa on useita vähiten kehittyneitä ja hauraita maita. Monilla yrityksillä on vaikeuksia löytää rahoitusta toiminnan kehittämiseen ja kasvuun, mikä on nyt erityisen tärkeää koronakriisin taloudellisista ja sosiaalisista vaikutuksista toivuttaessa”, sanoo Finnfundin rahastosijoituksista vastaava apulaisjohtaja Riikka Molander.

“Olemme tyytyväisiä ensimmäisestä rahoituskierroksesta ja kiitollisia rahoittajillemme tässä haasteellisessa rahoitusympäristössä. Odotamme innolla, että pääsemme vaikuttamaan myönteisesti länsiafrikkalaisten talouksien kasvuun tukemalla paikallisia yrityksiä sekä auttamalla niitä kasvamaan alueellisiksi ykköstoimijoiksi ja luomaan uusia, hyviä työpaikkoja”, sanoo Dr Yemi Osindero, Managing Partner, Uhuru.

Rahaston viimeisen rahoituskierroksen odotetaan päättyvän vuoden 2022 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Lue koko tiedote englanniksi: Finnfund invests in Uhuru Growth Fund I to foster growth of West African businesses – Finnfund

Lisätietoja:
Apulaisjohtaja, salkkuvastaava (rahastot) Riikka Molander, Finnfund, p. 050 369 4039, riikka.molander@finnfund.fi
Viestintäpäällikkö Kirsi Pere, Finnfund, p. 040 620 9767, kirsi.pere@finnfund.fi (median yhteydenotot)

Finnfund on suomalainen kehitysrahoittaja ja ammattimainen vaikuttavuussijoittaja. Rakennamme kestävämpää maailmaa sijoittamalla vastuullisiin ja kannattaviin yrityksiin kehitysmaissa. Sijoitamme vuosittain 200-250 miljoonaa euroa 20-30 projektiin, painottaen uusiutuvaa energiaa, metsätaloutta, maataloutta ja rahoitusalaa. Yhteensä Finnfundin sijoitukset ja sijoituspäätökset ovat noin 957 miljoonaa euroa, puolet niistä Afrikassa. Yhtiöllä on noin 80 työntekijää. Lisätietoja osoitteessa www.finnfund.fi

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: