Hyppää sisältöön
fi
en

14.4.2021

Finnfund sijoittaa ADP III -rahastoon – tavoitteena afrikkalaisten yritysten kasvun ja kehityksen vauhdittaminen

Suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund sitoutuu rahoittamaan 26 miljoonalla Yhdysvaltain dollarilla African Development Partners III -rahastoa (ADP III). Kyseessä on pan-afrikkalainen pääomarahasto, jonka tavoitteena on vauhdittaa erityisesti kuluttajamarkkinoihin keskittyneiden afrikkalaisten yritysten kehitystä ja kasvua koko Afrikan laajuisesti.

Kehittämällä rahoittamiaan yhtiötä ADP III pyrkii auttamaan vakiintuneita ja kasvavia kuluttajamarkkinassa toimivia yrityksiä kehittämään prosessejaan ja laajentamaan toimintaansa Afrikan mantereella. Rahoituksen lisäksi rahasto tarjoaa yrityksille osaamista, tavoitteenaan edistää erityisesti työpaikkojen luomista, ilmastonmuutoksen hillintää ja sukupuolten tasa-arvoa. Samalla se vahvistaa likviditeettiä kehittyvillä markkinoilla, auttaen afrikkalaisia yrityksiä toipumaan koronakriisin taloudellisista ja sosiaalisista vaikutuksista.

Rahaston neuvonantajana toimii Development Partners International (DPI), jonka 1,1 miljardin Yhdysvaltain dollarin sijoitusportfolio sisältää 20 yhtiötä kahden aiemman rahaston – ADP I:n ja ADP II:n – kautta. DPI:llä on noin 40 hengen tiimi, josta 45 prosenttia on naisia. Sen koko investointitiimi on afrikkalaistaustainen.

ADP III:n tavoitteena on sijoittaa 40-120 miljoonaa dollaria 8-14 yhtiöön eri toimialoille. Tähän mennessä rahasto on tehnyt kolme sijoitusta kolmelle toimialalle: mikrorahoitukseen ja fintechiin, ruoan prosessointiin sekä lääketeollisuuteen.

“Olemme erittäin tyytyväisiä sitoumuksestamme ADP III:een. Se istuu hyvin kaltaisemme kehitysrahoittajan ja vaikuttavuussijoittajan sijoitusstrategiaan. Tämän sijoituksen kautta pyrimme vauhdittamaan afrikkalaisten yritysten kasvua ja kehitystä etenkin nyt, kun moni yrityksistä kärsiin koronakriisin vaikutuksista. Olemme erityisen iloisia siitä, että rahastolla on aktiivinen ote yritysten kehittämiseen ja että he ovat sitoutuneita sukupuolten tasa-arvon ja monimuotoisuuden edistämiseen sekä rahoittamissaan yhtiöissä että omassa tiimissään”, sanoo Finnfundin apulaisjohtaja Riikka Molander.

ADP III on maailman ensimmäinen 2X Gender Flagship Fund. Tämä tasa-arvon lippulaivarahaston nimike myönnetään rahastolle, joka on sitoutunut edistämään sukupuolten tasa-arvoa rahaston toiminnassa sekä käyttämään tasa-arvosijoittamisessaan 2X-kriteerejä. 2X Challenge on kansainvälinen tasa-arvosijoittamisen aloite, joka edistää naisten omistamien ja johtamien sekä naisten asemaa vahvistavia yrityksiä kehitysmaissa. Aloitteen ensimmäinen tavoite oli mobilisoida 3 miljardia Yhdysvaltain dollaria vuoden 2020 mennessä, mutta summa ylittyi 1,5 miljardilla dollarilla. Uusi tavoite julkistetaan ensi kesäkuussa. Finnfund on ollut 2X Challengen jäsen vuodesta 2019 alkaen.

Lisätietoja:
Apulaisjohtaja, salkkuvastaava (rahastot) Riikka Molander, Finnfund, p. 050 369 4039, riikka.molander@finnfund.fi
Viestintäpäällikkö Kirsi Pere, Finnfund, p. 040 620 9767, kirsi.pere@finnfund.fi (median yhteydenotot)

Finnfund on suomalainen kehitysrahoittaja ja ammattimainen vaikuttavuussijoittaja. Rakennamme kestävämpää maailmaa sijoittamalla vastuullisiin ja kannattaviin yrityksiin kehitysmaissa. Sijoitamme vuosittain 200-250 miljoonaa euroa 20-30 projektiin, painottaen uusiutuvaa energiaa, metsätaloutta, maataloutta ja rahoitusalaa. Yhteensä Finnfundin sijoitukset ja sijoituspäätökset ovat noin 957 miljoonaa euroa, puolet niistä Afrikassa. Yhtiöllä on noin 80 työntekijää. Lisätietoja osoitteessa www.finnfund.fi

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: