Hyppää sisältöön
fi
en

11.5.2020

Finnfund sijoittaa 15 miljoonaa dollaria maatalouden tuotantoketjun vahvistamiseen Afrikassa

Finnfund on yksi sijoittajista lainapaketissa, jonka avulla maailmanlaajuisesti toimiva Export Trading Group (ETG) kehittää liiketoimintaansa. Maataloustuotteiden trading-toimintaan, prosessointiin ja logistiikkaan keskittyvällä yhtiöllä on tällä hetkellä toimintaa 26 Afrikan maassa, maailmanlaajuisesti yli 400 varastoa ja 90 tuotantolaitosta. Afrikan ruokaturvaa ovat tänä vuonna horjuttaneet niin heinäsirkat kuin koronapandemiakin.

Kestävä maatalous on yksi Finnfundin päätoimialoista. ETG edistää afrikkalaisten pienviljelijöiden elinkeinoa toimimalla linkkinä maailmanmarkkinoihin. Samalla yhtiö edistää tuotannon kannalta olennaisten hyödykkeiden kuten lannoitteiden ja siementen saatavuutta”, sanoo Finnfundin apulaisjohtaja Jari Matero. ”Koronakriisi on alleviivannut sitä, miten tärkeää on varmistaa paikallisen ruokatuotannon jatkuvuus. ETG:llä on ollut merkityksellinen rooli Afrikan maataloussektorin kehittämisessä, ja Finnfundin rahoituksen avulla toimintaa voidaan kehittää edelleen Malawissa, Mosambikissa ja Tansaniassa.”

“Pitkäaikaisen rahoituksen avulla voimme kasvaa vastuullisesti ja kehittää yhteistyötä pienviljelijöiden kanssa”, toteaa ETG:n Chief Treasury Officer Anish Jain.

Lisätietoja:
Jari Matero, apulaisjohtaja ja salkkuvastaava, maa- ja metsätalous, jari.matero (a) finnfund.fi, puh. 040 523 2815

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: