Hyppää sisältöön
fi
en

9.11.2020

Finnfund mukaan eurooppalaisten kehitysrahoittajien koronatukipakettiin

Suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund sijoittaa 10 miljoonaa euroa yhdentoista eurooppalaisen kehitysrahoittajan ja Euroopan investointipankin aloitteeseen, jonka tavoitteena on heikentää koronakriisin kielteisiä vaikutuksia talouteen ja työllisyyteen kehitysmaissa.

Yhteensä 280 miljoonan euron rahoituspaketti kanavoidaan jo olemassa olevan, Eurooppalaisten kehitysrahoittajien yhdistyksen (EDFI) ja Euroopan investointipankin yhteisen European Financing Partners -yhteistyön (EFP) kautta. Rahoituksella tuetaan kehitysmaissa toimivia rahoituslaitoksia ja yrityksiä sekä varmistetaan yritysinvestointien jatkuminen.

”Korona on ollut ennennäkemätön shokki monille kehitysmaiden yrityksille. Kehitysrahoittajana etsimme aktiivisesti keinoja innovatiivisten, hyvien yritysten tukemiseen kriisin keskellä. Kehittyvissä maissa yritysten luomilla työpaikoilla ja palveluilla on erityisen suuri merkitys maiden kriisikestävyyden kannalta. Tämän laajan eurooppalaisen yhteistyön kautta pystymme kokoamaan resursseja ja kanavoimaan rahoitusta tehokkaasti sekä rahoituslaitosten kautta että suoraan yrityksille”, sanoo rahoituspäällikkö Ulla Huotari.

Finnfund on ollut mukana European Financing Partnersissa sen perustamisvuodesta 2003 lähtien. Tähän mennessä rahoitusta on myönnetty sen kautta yhteensä 43 vastuulliseen yksityisen sektorin hankkeeseen, joiden yhteisarvo on 590 miljoonaa euroa. Rahoituksesta 40 prosenttia on kohdistunut rahoitusalalle. Lisäksi rahoitusta on myönnetty esimerkiksi infrastruktuurin kehittämiseen ja maatalouteen.

Lue lisää Eurooppalaisten kehitysrahoittajien (EDFI) tiedotteesta: European bilateral development finance institutions and EIB launch EUR 280 million financing initiative to support Covid-19 impacted business

Lisätietoa:
Rahoituspäällikkö Ulla Huotari, p. 050 594 2296, ulla.huotari@finnfund.fi
Viestintäpäällikkö Kirsi Pere, p. 040 620 9767, kirsi.pere@finnfund.fi

Finnfund on suomalainen kehitysrahoittaja ja ammattimainen vaikuttavuussijoittaja. Rakennamme kestävämpää maailmaa sijoittamalla vastuullisiin ja kannattaviin yrityksiin kehitysmaissa. Sijoitamme vuosittain 200-250 miljoonaa euroa 20-30 projektiin, painottaen uusiutuvaa energiaa, metsätaloutta, maataloutta ja rahoitusalaa. Yhteensä Finnfundin sijoitukset ja sijoituspäätökset ovat noin 957 miljoonaa euroa, puolet niistä Afrikassa. Yhtiöllä on noin 90 työntekijää. Lisätietoja osoitteessa http:www.finnfund.fi

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: