Hyppää sisältöön
fi
en

9.2.2022

Kehitysrahoittaja Finnfund avaa aluetoimiston Kenian Nairobiin

Toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi: ”Afrikka on se paikka, jossa eurooppalaisen kehitysrahoittajan tulee olla”

Suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund avaa aluetoimiston Nairobiin toukokuussa 2022. Finnfund sijoittaa kehitysmaissa toimiviin yrityksiin, jotka ratkaisevat globaaleja kehityshaasteita, ja toimiston avaaminen Itä-Afrikkaan tukee yhtiön päivitettyjä strategisia tavoitteita. Finnfundin strategiassa on vahva painotus Afrikkaan, sillä puolet Finnfundin sijoituspäätöksistä keskittyy Afrikkaan.

”Afrikka on se paikka, jossa eurooppalaisen kehitysrahoittajan tulee ja kannattaa olla. Manner tarvitsee kipeästi sekä työpaikkoja että investointeja. Samalla se on uusi rintama, joka on tulvillaan mahdollisuuksia, ja jossa jo miljoonien ihmisten elämä on parantunut. Muutamat parhaista ja vaikuttavimmista sijoituksistamme ovat Itä-Afrikassa, ja vastaavia investointeja aiomme tehdä runsaasti lisää tulevina vuosina”, sanoo Jaakko Kangasniemi, Finnfundin toimitusjohtaja.

Alkuvaiheessa toimistossa työskentelee 2-3 sijoitusammattilaista.

”Aluetoimistolla tulee olemaan keskeinen asema roolimme vahvistamisessa Itä-Afrikan markkinoilla. Nairobi on keskeinen sijainti myös useille Finnfundin kohdeyhtiöille ja kanssasijoittajille, ja toimiston avaaminen tukee ja sujuvoittaa sekä uusien sijoitusten tekemistä että markkinoiden seuraamista lähempää”, sanoo aluetoimiston vetäjänä aloittava Johanna Raehalme.

Finnfund sijoittaa vuosittain 200-250 miljoonaa euroa 20-30 yritykseen kehitysmaissa. Sijoitukset keskittyvät sektoreihin, joilla on merkittävä vaikutus kestävään kehitykseen, kuten uusiutuva energia, kestävä metsätalous ja maatalous, rahoitusala sekä digitaaliset ratkaisut ja infrastruktuuri. Yhtiöllä on 90 työntekijää.

www.finnfund.fi

Lisätietoja:

Jaakko Kangasniemi, toimitusjohtaja, jaakko.kangasniemi@finnfund.fi, p. 040 577 7676

Johanna Raehalme, aluepäällikkö, johanna.raehalme@finnfund.fi, p. 044 033 1110

Valtter Louhivuori, kehityspäällikkö, valtter.louhivuori@finnfund.fi, p. 040 718 1133

Unna Lehtipuu, viestintäjohtaja, unna.lehtipuu@finnfund.fi, p. 040 624 0896 (mediatiedustelut, materiaalit)

Finnfund on suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja. Rakennamme kestävämpää tulevaisuutta ja luomme pysyviä vaikutuksia sijoittamalla yrityksiin, jotka ratkaisevat globaaleja kehityshaasteita. Sijoitamme vuosittain 200–250 miljoonaa euroa 20–30 yritykseen kehitysmaissa. Keskitymme erityisesti energiaan, kestävään metsätalouteen, maatalouteen, rahoitusalaan sekä digitaalisiin ratkaisuihin ja infrastruktuuriin. Yhteensä Finnfundin sijoitukset ja sijoituspäätökset ovat noin 1,070 miljardia euroa, puolet niistä Afrikassa. Yhtiöllä on 90 työntekijää. Lisätietoja osoitteessa www.finnfund.fi

Kuva: Shutterstock

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: