Hyppää sisältöön
fi
en

BCS:n vahva naisedustus on poikkeus miesvaltaisella telekom-alalla

Jokaisen investoinnin yhteydessä Finnfund selvittää, millaiset edellytykset yrityksellä on tukea naisia työntekijöinä, johtajina ja asiakkaina. Perehdymme erityisesti siihen, mahdollistavatko yrityksen rakenteet naisten yhdenvertaisen osallistumisen. Bandwidth and Cloud Services Group (BCS), johon sijoitimme vuonna 2021, rakentaa digitaalista infrastruktuuria eri puolilla Afrikkaa. Investointiprosessin aikana vaikutuimme siitä, että BCS:ssä naisilla on aito mahdollisuus edetä urallaan aina ylimpään johtoon saakka.

Lue lisää BCS:stä tästä

Grace Irungu, Project Engineer

”Tulin insinööriharjoittelijaksi verkko-operaatioihin valmistuttuani korkeakoulusta vuonna 2018. Suhtauduin vähän epäillen uramahdollisuuksiin perinteisesti miesvaltaisella alalla. Vastoin odotuksiani pääsin kuitenkin tekemään kannattavuusselvityksiä Afrikan ensimmäisen vedenalaisen kaapelin vetämisestä Albertinjärvellä, joka sijaitsee Ugandan ja Kongon demokraattisen tasavallan välisellä rajalla. Tuntui todella hyvältä, että esimieheni luotti minulle tehtävän, joka oli omasta mielestäni ikääni ja kokemukseeni nähden vaativa. Suunnitelma toteutettiin, ja hanke oli onnistunut.

Puoli vuotta myöhemmin sain vastuulleni Tanganjikajärvelle ja Lualabajoelle suunniteltujen hankkeiden kannattavuusselvitykset. Tehtävä vei vaikeisiin oloihin Kongon demokraattisen tasavallan syrjäseuduille, mutta rakastin maata, paikallisia ihmisiä ja itse hanketta. Läpi koko hankkeen saamani ohjaus ja tuki olivat korvaamattoman arvokkaita. BCS-kokemukseni on osoittanut, että epätodennäköisestä voi tulla totta.”

Martha Muriuki, Chief Projects Officer

”BCS on ketterin yritys, jossa olen työskennellyt työurani aikana. Yrityksessä on huomattu naistyöntekijöiden olevan omistautuneita ja tekevän työnsä hyvin, ja siksi naisten menestymistä tuetaan helpottamalla työn ja perhe-elämän yhdistämistä. Toimintaympäristöömme mahtuu monenlaisia kulttuureita, mutta yritykseen on silti varta vasten haettu naistyöntekijöitä, annettu heidän vastuulleen hankkeita ja tarjottu koulutusten kautta edellytykset onnistua niissä.

Omassa tehtävässäni Chief Projects Officerina vastaan kaikkien BCS-konsernin hankkeiden suunnittelusta, toteutuksesta ja seurannasta. Apunani on tiimi naispuolisia insinöörejä, jotka tekevät loistavaa työtä alalla, jolla ei naisia ole totuttu näkemään.”

Susan M’kandawire, Chief Regulatory Officer

”Tulin BCS:ään Group Chief Regulatory Officerin tehtävään vuonna 2020. Minulla oli työhön hyvät valmiudet, koska olin aiemmin vastannut sääntelystä ja johtamistehtävistä monikansallisissa teleyrityksissä.
Pääsin toimimaan paikallisten, yhden maan kokoisten markkinoiden sijaan kansainvälisessä ympäristössä, olemaan yhteydessä monien eri valtioiden hallinto- ja sääntelyviranomaisiin ja tekemään yhteistyötä muidenkin kuin oman alan toimijoiden kanssa. Uusiin markkinoihin ja niiden erilaiseen lainsäädäntöön, sääntelyyn ja kulttuuriin tutustuminen tuntui samalla tavalla innostavalta kuin ensimmäinen työpaikka valmistumisen jälkeen.

Työ BCS:ssä on itsenäistä ja voimaannuttavaa, ja yhtiössä on tilaa olla innovatiivinen ja pyrkiä parhaimpaansa. Pidän myös siitä, että työ vie minua paikkoihin, joihin ei muuten tulisi mentyä.

BCS:ssä työskentely on antanut aivan uudenlaista uskoa omiin kykyihin ja mahdollisuuksiin.”

June Hossel Delfaud, Market Development, Public Relations and Social Impact Manager

”Tulin BCS:ään vuonna 2019 konsultiksi ja sain vastuulleni Kongon-toimintojen sääntelyasiat, hankerahoituksen, toimitusketjun ja henkilöstöhallinnon. Tehtävä oli vaativa, etenkin kun en ollut aiemmin työskennellyt Kongon demokraattisessa tasavallassa. Oli ihanaa, miten esimieheni uskoi minuun ja puski kokeilemaan omien kykyjeni rajoja. Vuoden työskentelyn jälkeen jäin äitiysvapaalle, ja palattuani aloitin uudessa tehtävässä. Market Development, Public Relations and Social Impact Manager vastaa markkinoiden kehittämisestä, tiedotus- ja suhdetoiminnasta sekä vaikuttavuuskysymyksistä BCS:n kaikissa toimintamaissa, mutta pääpaino on Kongon demokraattisessa tasavallassa.

BCS:ssä työskentely on ollut todella palkitsevaa. Saan tehdä sitä, mitä rakastan eniten eli toimia ihmisten hyväksi ja vaikuttaa myönteisesti yhteisöjen elämään. Pidän siitä, että työni on itsenäistä. Pomoni antaa minun olla innovatiivinen ja huolehtii, että käytössäni on tarvitsemani resurssit.”