Hyppää sisältöön
fi
en

31.8.2023

Viiden vuoden jälkeen sanomme näkemiin, emme hyvästi

Noah Law muutti Helsinkiin vuonna 2018 saatuaan työpaikan Finnfundissa investointianalyytikkona. Finnfundin organisaatio oli tuolloin nykyistä pienempi ja työkielenä oli suomi. ”Se oli minulle vain positiivista”, sanoo Law. ”Halusin integroitua ja oppia kielen. Koin oloni tervetulleeksi vaikken osannutkaan suomea.” Muutto Isosta-Britanniasta Suomeen oli iso muutos. Law oli aiemmin työskennellyt lyhyempiä jaksoja ulkomailla, mutta Suomeen hän oli tullut monien vuosien ajaksi, ehkä jopa jäädäkseen.

Noahin ura on edennyt Finnfundissa rahoituspäälliköksi ja hän on suorittanut MBA-tutkinnon Oxfordin yliopistossa opintovapaan aikana. Viiden vuoden aikana on siis tapahtunut paljon, myös Finnfundissa. Nykyisin henkilöstöä on yli sata ja toimisto löytyy Helsingin lisäksi Kenian Nairobista. Työtä tehdään hybridimallilla Ruoholahdessa sijaitsevan, modernin toimiston lisäksi kotitoimistolta. Finnfund muutti uusiin tiloihin vuonna 2019. ”Itse asiassa pidin jollain tavalla vanhan toimiston retrofiiliksestä!” nauraa Law. ”Mutta monella tavalla Finnfund on nykyisin valmiimpi kasvamaan kuin tullessani.”

Moni asia, kuten etätyön lisääntyminen, muuttui pandemia-aikana. Law oli tuolloin opintovapaalla – millaista oli palata organisaatioon tuon erikoisen jakson jälkeen? ”Finnfundin työyhteisö on aina ollut sosiaalisesti aktiivinen”, hän sanoo. ”Vaikka yhdessä tekemisen henki saikin kolauksen niin meillä kuin muuallakin, mielestäni kulttuuriimme olennaisesti kuuluva hauskuus on pikkuhiljaa palannut.” Vaikuttaa selvältä, että Law nauttii kollegoidensa seurasta niin työssä kuin vapaa-ajallakin. ”Jään ehdottomasti kaipaamaan ihmisiä”, hän sanoo. ”Finnfund on todellakin onnistunut löytämään älykkäitä, energisiä ihmisiä jotka ovat kiinnostuneita maailman asioista.”

Vaikka Law onkin lähdössä Finnfundista kohti seuraavaa askelta urallaan, hän jatkaa työtä kehitysrahoituksen parissa. ”Odotan innolla uutta rooliani aktiivisessa salkunhoidossa”, hän sanoo. ”Seuraan jatkossakin Finnfundin toimintaa, myös siksi että meillä on tulevan työnantajani salkussa samoja hankeyhtiöitä.” Law seuraa erityisesti kestävän metsätalouden kehitystä. Finnfund on yksi johtavista metsäsijoittajista, ja Finnfundissa työskennellessään Law on nähnyt miten valtava potentiaali esimerkiksi Afrikan metsätaloudessa on.

Vaikka hän lähteekin Helsingistä, Suomen pääkaupunki tulee aina olemaan hänelle koti. ”Täällä asuminen ei varmaankaan ole se tavallisin valinta jollet ole syntynyt Suomessa”, hän sanoo. ”Helppoakaan se ei aina ole, mutta jos olet kiinnostunut pohjoismaisesta elämäntyylistä ja työn ja vapaa-ajan tasapainottamisesta, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.”

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: