Hyppää sisältöön
fi
en

1.12.2021

Suomalaista osaamista Thaimaahan perustettavan aurinkopaneelitehtaan takana

Solar Finland Investment Oy, Salossa toimivan suomalaisen aurinkosähköteknologiakonserni Solar Finland Oy:n investointiyhtiö, on sopinut aurinkopaneeleita valmistavan tuotantolaitoksen perustamisesta Thaimaahan. Tuotantolaitoksen rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa yhteisyritys Salo Tech Thailand Ltd, jonka omistajia ovat myös suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund sekä Thaimaan valtion omistama PEA Encom International -energiayhtiö.

”Salo Tech Thailand Ltd:n tuotantokapasiteetiksi on ensimmäisessä vaiheessa asetettu 100 MW vuodessa. Tuotantolaitoksen investointi on 7,5 miljoonan euron suuruinen. Se rahoitetaan perustajien pääomasijoituksilla, joista Solar Finland Oy:n osuus on 38 prosenttia, Finnfundin 37 prosenttia ja PEA Encom Internationalin 25 prosenttia”, toimitusjohtaja Esa Areva Solar Finland Oy:stä kertoo.

”Olemme iloisia voidessamme olla mukana hankkeessa, jossa hyödynnetään suomalaista osaamista ja parannetaan uusiutuvan energian saatavuutta Thaimaassa ja sen lähialueilla”, sanoo Finnfundin energia- ja infrastruktuurisalkusta vastaava apulaisjohtaja Jussi Tourunen. ”Uusiutuvaan energiaan siirtymisellä on kiire, ja olemmekin sitoutuneet tekemään miljardin euron edestä uusia ilmastosijoituksia vuoteen 2030 mennessä.”

Tehtaan päämarkkina-alue on Thaimaa ja sen lähialueet, toisin sanoen Asean-maat. Salo Tech Thailand Ltd tuottaa suomalaisen toimintamallin mukaisesti korkealaatuisia SALO®-aurinkopaneeleita. Hankkeen toisessa vaiheessa toteutettavalla lisäinvestoinnilla tuotantokapasiteettia kasvatetaan paneelitarpeen mukaan. Tuotanto noudattaa parhaita kansainvälisiä toimintatapoja, joihin kuuluvat muun muassa laatuun, ympäristövastuullisuuteen sekä henkilökunnan työterveys- ja turvallisuuteen liittyvät ISO-standardit sekä parhaat käytännöt tuotantoketjujen jäljittämiseen liittyen. Salo Tech Thailand Ltd:n tavoitteena on aloittaa tuotanto vuoden 2022 toisen vuosineljänneksen aikana.

”Ulkomaisen tehdashankkeen toteutuminen on meille pitkäjänteisen työn tulos. Energiantarve tulee edelleen kasvamaan globaalisti, mutta samalla meillä on myös kansainvälisesti yhteiset haasteet ilmastonmuutokseen liittyen. Investoinnin myötä edistämme pitkällä tähtäimellä sekä markkina-alueen energiasaatavuutta että toimenpiteitä hiilineutraalien päästöjen vähentämiseksi”, Esa Areva sanoo.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Esa Areva, p. 040 5312461
info@solarfinland.fi
www.solarfinland.fi

Median yhteydenotot:
Valpuri Mäkinen, viestintä- ja markkinointipäällikkö, Finnfund, valpuri.makinen@finnfund.fi, p. 050 3842105

Lue lisää Finnfundin sijoituksista uusiutuvaan energiaan

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: