Hyppää sisältöön
fi
en

7.1.2021

Suomen ensimmäinen kehittyvien markkinoiden vaikuttavuusrahasto keräsi loppuvuonna 58 miljoonaa euroa lisää pääomaa – kerättynä yhteensä 135 miljoonaa euroa

OP Finnfund Global Impact Fund I -rahasto tavoittelee myönteisiä vaikutuksia muun muassa ilmastonmuutokseen, ruokaturvaan, sukupuolten tasa-arvoon sekä rahoituksen saatavuuteen. Vaikuttavuusrahaston toinen rahoituskierros päättyi joulukuun alussa, ja se keräsi 58 miljoonaa euroa lisää pääomaa.

Rahastolla on kolme päätoimialaa kehittyvissä maissa: uusiutuva energia, rahoituslaitokset ja kestävä maatalous. Tuote kiinnostaa asiakkaita, sillä kesällä päättyneellä ensimmäisellä varainhankintakierroksella vaikuttavuusrahasto keräsi 76 miljoonaa euroa. Rahastolla tavoitellaan noin 8–12 prosentin nettotuottoa (IRR).

”Vaikuttavuussijoittamisessa ei ole kyse hyväntekeväisyydestä vaan positiivisten vaikutusten tuottamisesta kilpailukykyisten sijoitustuottojen ohella. Yksityinen rahoitus on keskeinen osa kestävyyshaasteiden ratkaisua. Onnistuneet varainharkintakierrokset kertovat, että sijoittajat ovat kiinnostuneita kestävän kehityksen edistämisestä ja kehittyvien maiden kasvumarkkinoista myös korona-aikana”, sanoo OP Yrityspankin omaisuudenhoidon johtaja Tuomas Virtala.

OP Finnfund Global Impact Fund I -rahasto on tehnyt syksyn aikana ensimmäisen sijoituksensa. Rahasto rahoittaa osana laajempaa lainapakettia 12,5 miljoonalla Yhdysvaltain dollarilla Net1 Indonesiaa. Yhtiö rakentaa internetyhteyksiä maailman neljänneksi väkirikkaimmassa maassa alueille, joissa internetyhteydet ovat heikkoja tai olemattomia. Tavoitteena on tuoda kiinteä laajakaistayhteys yli 300 000 kotitalouden saataville. Hyvien internetyhteyksien merkitys on kasvanut erityisesti koronapandemian aikana.

”Finnfundilla on yli 40 vuoden kokemus sijoittamisesta kehittyville markkinoille ja toimimme rahaston neuvonantajana. Rahasto hyödyntää pitkän kokemuksen kautta syntynyttä osaamistamme ja laajoja kansainvälisiä verkostojamme sopivien sijoituskohteiden löytämiseen. Kansainvälistä vaikuttavuussijoittamisen kenttää seuranneena uskon vahvasti vaikuttavuussijoittamisen merkittävään kasvuun lähivuosina”, sanoo Finnfundin investointijohtaja Markus Pietikäinen.

Median yhteydenotot:
viestinta@op.fi, +358 (0)10 252 8719

Muut yhteydenotot:
Tuomas Virtala, OP Yrityspankin omaisuudenhoidon johtaja, tuomas.virtala@op.fi, +358 50 549 5252
Markus Pietikäinen, Finnfundin investointijohtaja, markus.pietikainen@finnfund.fi, +358 40 525 3024OP

OP Finnfund Global Impact Fund I
OP Finnfund Global Impact Fund I Ky on Suomen ensimmäinen kehittyville markkinoille sijoittava vaikuttavuusrahasto, joka tavoittelee tuoton ohella merkittäviä myönteisiä kehitysvaikutuksia. Rahasto on kerännyt kahdella ensimmäisellä varainhankintakierroksellaan yhteensä 135 miljoonaa euroa. OP Varainhoito Oy toimii rahaston salkunhoitajana ja OP-Rahastoyhtiö Oy toimii rahaston vaihtoehtorahaston hoitajana. Finnfund, suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja, toimii rahaston ankkurisijoittajana ja neuvonantajana.

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: