Hyppää sisältöön
fi
en

13.6.2019

OP ja Finnfund perustavat Suomen ensimmäisen globaalin vaikuttavuusrahaston

OP ja Finnfund perustavat Suomen ensimmäisen kehittyville markkinoille sijoittavan vaikuttavuusrahaston. OP Finnfund Global Impact Fund I -rahasto tukee mitattavalla tavalla YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista tarjoten samalla houkuttelevaa tuottoa sijoittajille.

Suomen markkinoilla uudenlainen rahasto hakee systemaattista ja mitattavaa vaikuttavuutta ensisijaisesti kestävän maa- ja metsätalouden, uusiutuvan energian ja rahoituslaitosten hankkeista. Sijoitukset tukevat ilmastonmuutoksen torjuntaa ja siihen sopeutumista, kestävien työpaikkojen luomista sekä edullisen ja puhtaan energian turvaamista. Rahasto tekee sijoituksia OECD:n luokituksen mukaisiin kehitysmaihin, ja se tarjoaa houkuttelevaa tuottoa sijoittajille. Perustettavan vaihtoehtorahaston hoitajana toimii OP-Rahastoyhtiö Oy, ja se on suunnattu ammattimaisille sijoittajille.

– Kilpailukykyisten tuottojen ja vastuullisuuskriteerien lisäksi asiakkaamme hakevat sijoituksiltaan yhä useammin myös todellista vaikuttavuutta. Finnfundin sijoitus- ja vaikuttavuusosaaminen kehittyvillä markkinoilla yhdistettynä OP:n kokemukseen vaihtoehtorahastoista tarjoaa asiakkaillemme ainutlaatuisen mahdollisuuden tuottaa positiivista muutosta. Vaikuttavuusrahasto vahvistaa vastuullisen sijoittamisen edelläkävijyyttämme, ja haluamme kunnianhimoisesti kehittää uusia ratkaisuja asiakkaillemme myös jatkossa, kertoo OP:n pankkitoiminnan yritys- ja instituutioasiakkaiden varainhoidon johtaja Tuomas Virtala.

– Vaikuttavuussijoittaminen on kasvanut maailmalla nopeasti niche-tuotteesta jo yli 500 miljardin Yhdysvaltain dollarin globaaliksi markkinaksi. YK:n mukaan vuotuinen kestävän kehityksen tavoitteiden edellyttämien investointien rahoitusvaje on 2 200 miljardia euroa. On erittäin hienoa, että voimme nyt OP:n kanssa tarjota suomalaisille sijoittajille mahdollisuuden tehdä aitoa, tuottavaa vaikuttavuussijoittamista, toteaa Finnfundin investointijohtaja Markus Pietikäinen.

Rahaston ensimmäisinä ankkurisijoittajina toimivat OP:n vakuutusyhtiöt ja Finnfund. Sijoittajamarkkinointi aloitetaan syksyllä 2019.

40 vuoden ajan kehittyvien markkinoiden sijoittajana toiminut Finnfund on yksi 60 kansainvälisestä sijoittajasta, jotka ovat sitoutuneet Maailmanpankkiryhmään kuuluvan Kansainvälisen rahoitusyhtiö IFC:n vaikuttavuussijoittamisen yhteisiin toimintaperiaatteisiin. Perustettavan rahaston sijoituksia tullaan myös arvioimaan näiden toimintaperiaatteiden perusteella.

Lisätiedot medialle ja haastattelupyynnöt:
OP:n viestintä, p. 050 5239904, viestinta (a) op.fi

Lisätietoja:
Tuomas Virtala, pankkitoiminnan yritys- ja instituutioasiakkaiden varainhoidon johtaja, OP, p. O50 549 5252, tuomas.virtala (a) op.fi
Markus Pietikäinen, investointijohtaja, Finnfund, p. 040 525 3024, markus.pietikainen (a) finnfund.fi

OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, jonka perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle. OP Ryhmän muodostavat 153 osuuspankkia sekä ryhmän keskusyhteisö OP Osuuskunta tytär- ja lähiyhteisöineen. Ryhmässä työskentelee 12 000 työntekijää. Ryhmällä on 1,9 miljoonaa omistaja-asiakasta. www.op.fi

Finnfund on suomalainen kehitysrahoittaja ja ammattimainen vaikuttavuussijoittaja. Rakennamme kestävämpää maailmaa sijoittamalla vastuullisiin ja kannattaviin yrityksiin kehitysmaissa. Sijoitamme vuosittain 150-200 miljoonaa euroa 20-30 projektiin, painottaen uusiutuvaa energiaa, metsätaloutta, maataloutta ja rahoitusalaa. Yhteensä Finnfundin sijoitukset ja sijoituspäätökset ovat noin 800 miljoonaa euroa, puolet niistä Afrikassa. Yhtiöllä on noin 80 työntekijää. Lisätietoja osoitteessa www.finnfund.fi

 

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: