Hyppää sisältöön
fi
en

16.8.2021

Finnfundin viestintäjohtajaksi on 1.8.2021 alkaen nimitetty valtiotieteiden maisteri Unna Lehtipuu

Unna Lehtipuu

kuva: Meeri Utti

Lehtipuulla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus viestinnästä, mediasta ja pitkä kokemus myös globaaleista kehityskysymyksistä. Viime vuodet hän on luotsannut viestintätoimisto Framillaa, jossa hän on keskittynyt erityisesti johtoryhmien strategiseen viestintään. Kehitysviestintää hän on aiemmin tehnyt viestintä- ja brändijohtajana World Visionissa. Lehtipuulla on myös pitkä kokemus toimittajana muun muassa Ulkopolitiikka-lehden toimituspäällikkönä ja erikoistoimittajana MTV:llä. Lisäksi hän on kirjoittanut useita tietokirjoja sijoittamisesta, viestinnästä ja brändin rakentamisesta.

Viestintäjohtaja vastaa Finnfundin sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä sekä hoitaa sidosryhmäsuhteita ja vaikuttajaviestintää. Hän kuuluu myös Finnfundin johtoryhmään.

”Viestintäjohtajan tehtävä herätti paljon kiinnostusta, mikä kertonee siitä, että vaikuttavuussijoittaminen koetaan mielekkääksi alaksi ja omalta työltä haetaan merkityksellisyyttä. Lehtipuu vakuutti kokemuksellaan niin median kuin sijoittamisenkin maailmasta ja uskomme, että hän tuo Finnfundin johtoryhmään arvokasta osaamista ja näkemystä”, sanoo Finnfundin toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi.

”Vaikuttavuussijoittamisen merkitys globaalien haasteiden ratkaisemissa korostuu, ja siinä Finnfundilla kumppaneineen on jo nyt kansainvälisesti merkittävä rooli. Työ ilmastonmuutoksen, työttömyyden ja köyhyyden torjumiseksi on sen vahvaa ydintä, ja hiilinettonegatiivinen sijoitussalkku on siitä erinomainen osoitus. Viestinnän tehtävä on edelleen voimistaa tätä tärkeää keskustelua ja työn vaikutusten tunnettuutta”, sanoo Unna Lehtipuu.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi, p. 040 577 7676, jaakko.kangasniemi@finnfund.fi
Viestintäjohtaja Unna Lehtipuu, p. 040 624 0896, unna.lehtipuu@finnfund.fi

Finnfund on suomalainen kehitysrahoittaja ja ammattimainen vaikuttavuussijoittaja, joka rakentaa kestävämpää maailmaa sijoittamalla vastuullisiin ja kannattaviin yrityksiin kehitysmaissa. Finnfund sijoittaa vuosittain 200-250 miljoonaa euroa 20-30 projektiin, painottaen uusiutuvaa energiaa, metsätaloutta, maataloutta ja rahoitusalaa sekä digitaalisia ratkaisuja ja infrastruktuuria. Yhteensä Finnfundin sijoitukset ja sijoituspäätökset ovat noin 1,07 miljardia euroa, puolet niistä Afrikassa. Yhtiöllä on noin 90 työntekijää.

 

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: