Hyppää sisältöön
fi
en

24.10.2022

Finnfund sijoittaa sähköisen liikenteen kehittämiseen Vietnamissa

Finnfund on mukana yhteensä 135 miljoonan Yhdysvaltain dollarin rahoituspaketissa, jonka avulla vietnamilainen VinFast jatkaa kehitystyötä sähköisen liikenteen mahdollistajana. VinFast valmistaa ensimmäisenä Vietnamissa sähköbusseja ja kehitti maan ensimmäisen sähköajoneuvojen latausverkoston. Rahoituskierrosta johti Asian Development Bank.

Vietnamin kuljetussektori tuottaa 18 % maan  vuosittaisista kasvihuonekaasupäästöistä. Päästöjen minimoiminen esimerkiksi sähköisen liikenteen mahdollisuuksia lisäämällä vaikuttaa merkittävästi Vietnamin tavoitteeseen olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä.

”VinFastin kehitysvaikutukset ovat erittäin vahvat, koska sen toiminta sekä vähentää päästöjä Aasian saastuneimmissa kaupungeissa että tarjoaa korkealuokkaisia työpaikkoja teollisuudenalalla, joka on Vietnamissa edelleen kehitysvaiheessa”, sanoo Finnfundin rahoituspäällikkö Noah Law. ”VinFastin menestystarina pohjautuu yrityksen kykyyn luoda autoteollisuuden vaatima toimitusketju maahan vain muutaman vuoden aikana.”

Nyt tehtävä sijoitus VinFastiin on hyvin linjassa Finnfundin sähköisen liikenteen strategian kanssa. Sähköautoteollisuudessa tarvitaan innovaatioita ja pääomaa, ja VinFastin omistavan Vingroupin vahva tase sekä yrityksen operoima maanlaajuinen latausverkosto ovat VinFastin vahvan kehityskaaren taustalla. ”Ei ole helppoa tuoda yhteen teknistä osaamista, toimitusketjuja ja pääomaa – kaikkia näitä tarvitaan, jotta VinFastin kaltainen yritys voidaan luoda muutamassa vuodessa. Vingroup on kyennyt saavuttamaan jotain hyvin erityistä”, toteaa Law. ”Kannustamme muitakin kehittyvillä markkinoilla toimivia sähköisen liikenteen yrityksiä ottamaan oppia VinFastin liiketoimintamallista.”

Finnfundin sijoitus tukee VinFastin sähköbussiliiketoimintaa ja latausverkoston kehittämistä. Tämä vie Vietnamia kohti maan hiilineutraaliustavoitetta samalla kun kuluttajille tuodaan enemmän mahdollisuuksia ottaa käyttöön sähköajoneuvoja kuten autoja ja skoottereita.

Lisätietoja:
Noah Law, rahoituspäällikkö, Finnfund, noah.law@finnfund.fi, 040 193 2668

Median yhteydenotot:
Valpuri Mäkinen, viestintäpäällikkö, valpuri.makinen@finnfund.fi,  050 384 2105

 

Blogi: Sijoitamme sähköiseen liikenteeseen terveyssyistä –  ja siihen on 9 miljoonaa perustelua

 

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: